Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Matkustajat varautuvat VR:n lippuhämmennykseen

VR on varautunut lippu-uudistukseensa muiden muassa pyrkimällä pitämään henkilökunnastaan hyvää huolta.

VR uusii keskiviikkona liput, myyntijärjestelmän ja verkkokaupan. Matkustajat ovat varautuneet hämmennykseen pysyttelemällä kotonaan.

“Suljin ikkunat ja laitoin oven varmuuslukon kiinni”, kiteyttää työmatkansa tähän asti junalla tehnyt hämeenlinnalainen Heikki Vaununneva.

“Ilmoitin työnantajalleni Helsinkiin, että VR:n uudistusten vuoksi tulen seuraavan kerran työpaikalleni kesäkuun alussa.”

Pieniä ohjelmistovirheitä korjattaneen

Vaununnevan mukaan uuden myyntijärjestelmän sujuva käyttöönotto ja mahdollisten pienten ohjelmistovirheiden korjaus vievät noin kolme kuukautta. Joulukuussa junalla ei voi kuitenkaan vielä matkustaa, sillä joululomailijoiden lipunostorynnistys paljastaa lipunmyynnin ensimmäiset suuret ohjelmisto-ongelmat.

“Ja kun niistä on tammikuun puoliväliin mennessä päästy eroon, pöllyävä lumi vaikeuttaa niitä junavuoroja, joihin purkkaliimalla paikattu tietokoneohjelmisto suostuu myymään lippuja.”

“Kun lumi sulaa, alkavat routavauriot. Niinpä ennustankin, että VR kokee ensimmäisen täysin ongelmattoman päivänsä kesäkuussa 2012”, Vaununneva arvioi. “Tosin tuossa vaiheessa valtiovarainministeriö yrittänee kiskoliikenteen uusilla määrärahavähennyksillä edelleen lisätä henkilöautoilua.”

Vaununneva ei suostu hankkimaan itselleen autoa, sillä sen hankintahinnan huomioivat kilometrikulut ylittäisivät hänen kuukausilippunsa hinnan. Lisäksi hän arvostaa mahdollisuutta keskittyä työntekoon junamatkan aikana, mikä ei henkilöauton ratissa olisi mahdollista.

Työnantaja ymmärtää pulman

Vaununnevan työnantaja on suhtautunut hänen tuleviin matkustusongelmiinsa varovaisen ymmärtäväisesti.

“Koska olen töissä VR:llä, he oivaltavat työmatkalaisen ongelmat ehkä jonkin verran keskivertotyönantajaa paremmin.”

Osa yrityksistä purkaa VR:n paineita osallistumalla kansalliseen etätyöpäivään ensi perjantaina. Huonoiten lippujärjestelmän uudistamiseen on varautunut VR-konsernin viestintä, jonka yhteystiedot ovat vielä täysin yleisön saatavilla VR:n nettisivuilta.

Lue Uutissirkuksen arkistosta myös:
VR välitti tietoa matkustajille
Lahti saa ultrahitaan junayhteyden

Muut aviisit junailevat:
HS: Uudistus jumitti VR:n lipunmyynnin, asiakkaat tuskissaan
Yle: VR:n verkkokauppa takkuaa
Yle: VR varautuu lippuhämmennykseen
MTV3: VR:n lippu-uudistus starttaa keskiviikkona
SvD: Krångel med nya finska tågbiljetter
DN: Krongel med nya finska tågbiljetter
GP: Krångel med nya finska tågbiljetter

Muut tahot tiedottelevat:
Autoliitto: Autoilun kustannuslaskuri
Suomen ympäristökeskus: Kansallinen etätyöpäivä haastaa suomalaiset joustaviin työtapoihin

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.