Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Lahti saa ultrahitaan junayhteyden

Ultrahidas yhteys vapauttanee Pendolinoja Lahden-radalta

Lahden ja Helsingin välille avataan ultrahidas junayhteys. Se pidentää kaupunkien välistä matka-aikaa noin kahdeksalla tunnilla. Yhteydellä pyritään houkuttelemaan erityisesti yritysasiakkaita.

Ensi vuoden alussa esiteltävän ultrahitaan junayhteyden tavoitteena on tarjota kiireisille matkustajille rentoutumismahdollisuus. Työmatkalaiselle se tuo rentoutumisen osaksi tavanomaista työpäivää.

“Stressaavassa työssä rentouttavia hetkiä on vaikeaa löytää. Pidentynyt matka-aika tarjoaa siihen uudenlaiset mahdollisuudet”, SlowTrain-hankkeen projektipäällikkö Ensio Lehtonen korostaa.

Ultrahidasta junayhteyttä käyttävä työntekijä pystyy hyödyntämään pitkän matka-ajan esimerkiksi paneutumalla harrastuksiinsa. Ensio Lehtosen mukaan moni saattaakin löytää uudestaan esimerkiksi lukemisen tai musiikin kuuntelun.

“On aivan eri asia lukea Ilkka Remeksen tuotantoa 540 kuin 50 minuuttia kerrallaan. Kahdeksassa tunnissa kuuntelee monta kokoomalevyäkin”, Lehtonen hahmottelee pitkän junamatkan ajankäyttömahdollisuuksia.

Asiakkaat valmiita
maksamaan ylellisyydestä

Ultrahitaassa junassa Lahti-Helsinki -matkalippu maksaa SlowTrain hankkeen alkuvaiheessa noin 94 euroa. Hinta on normaalia pikajunaa korkeampi, mutta tutkimusten mukaan asiakkaat ovat valmiita maksamaan ylellisyydestä.

“Kiireetön aika on ylellisyyttä jos mikä”, Lehtonen korostaa.

Junayhteys toteuteaan aluksi ESR-rahoitteisena kolmen vuoden mittaisena projektina. Projektin päätarkoituksena on vääristellä asiakirjoja sen verran, että hanke saataisiin näyttämään tarpeelliselta.

“Näin projektia voitaisiin pidentää uudeksi kolmevuotiseksi hankkeeksi, joten voisin viihtyä tässä suojatyöpaikassani kohtuullisella palkalla yhteensä kuuden vuoden ajan”, Lehtonen sanoo.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.