Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Uusimmat , Vierasmaa

USA:n yliäänikone löytyi kokoushuoneen lattialta

Yhdysvaltain puolustusvoimat menetti yhteyden maailman nopeimpaan lentokoneeseen, kun se putosi puolustusministeriön tutkimuskeskuksen lattialle.

Falcon-yliäänikoneesta ehdittiin ottaa vain muutamia kuvia ennen kuin se katosi.

Miehittämättömästä Falcon HTV-2-koneesta oli tarkoitus ottaa useita valokuvia ja väittää tiedotusvälineille, että se lentää kaksikymmenkertaisella äänennopeudella.

Kaikki onnistui hyvin siihen saakka, kun mustasta paperista leikattua konetta ikkunan edessä pitänyt majuri sytytti sen reunat tuleen. Ennen kuin otoksista saatiin todella näyttäviä, liekit polttivat majurin kättä niin kivuliaasti, että hänen otteensa lipesi.

Tiedot kuvausjärjestelyistä ovat niukkoja. Valokuvia ehdittiin ottaa yhdeksän minuutin ajan ennen kuin yliäänikone katosi majurin kädestä, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriön tutkimuslaitoksen siivoojana työskentelevä Maria Gonzales.

“Näyttää siltä, että kone iskeytyi kokoushuoneen lattialle”, Gonzales sanoo. “Kollegani Pablo poimi sen roskikseen ennen minua, ja pahaksi onneksi myös koko roskakori ehdittiin jo tyhjentää.”

Kyseessä oli huippunopean laitteen toinen koelento. Myös ensimmäinen koelento huhtikuussa 2010 päättyi epäonnisesti, koska kokoushuoneen ikkuna oli unohtunut auki.

“Ilmavirta repäisi koneen ulos sateeseen, ja sen herkkä paperirakenne ehti muussantua ohi ajaneiden autojen renkaiden alle”, tuolloinkin paikalla ollut Gonzales sanoo.

The Telegraph -lehden haastattelema maanpuolustusteollisuutta seuraava analyytikko Loren Thompson arvioi, että puolustusvoimilla on vielä paljon tekemistä ennen kuin se saa aikaan julkaisukelpoisia valokuvia huippunopeaksi väittämästään koneesta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö korostaa, että maan sotilasvoimat voi iskeä koneen avulla alle tunnissa minne tahansa maailmassa, kunhan se on olemassa. Uusi konetyyppi on välttämätön, jotta Yhdysvaltain veronmaksajien rahoja saadaan siirretyksi aseteollisuusyrityksille mahdollisimman runsaasti.

Pentagonin tiedotuskampajaa muualla:
HS: Yhdysvaltain ennätyskone katosi koelennollaan
DN: Världens snabbaste plan försvann
SvD: USA:s överljudsplan kraschade i havet
GP: USA:s överljudsplan försvannTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.