Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Lakko jouduttaa Finnairin uudistumista

Kuumailmapallon koriin mahtuu puolenkymmentä matkustajaa tavaroineen.

Lentoemäntien uhittelu ajaa Finnairin kehittämään toimintaansa. Kiinalainen konsulttiyritys kokeili Suomessa äskettäin palvelukonseptia, jonka avulla Finnair voisi tuplata liikevoittonsa.

Nimettömänä pysyttelevän konsulttiyrityksen mukaan Finnairin liikevoitto kasvaisi, jos se luopuisi suurimmasta osasta lentoemäntiään, lentäjiään ja maapalveluhenkilökuntaansa.

Itsenäisyyspäivän alla kokeillussa konseptissa matkustaja sai matkalippunsa vastineeksi kuumailmapallolentäjän koulutuksen. Matkustajalle lainattiin kuumailmapallo ja hän lensi sen itsepalveluna haluamaansa paikkaan.

“Todella erilainen matkustuskokemus”, testiin osallistunut innovaatioasiantuntija Janne Salminen kiteyttää.

Salminen osti kuumailmapallolipun päästäkseen Jyväskylästä Helsinkiin tasavallan presidentin itsenäisyyspäivävastaanotolle.

“Matka käynnistyi sunnuntai-iltana. Koska tuuli kävi etelästä, laskeuduin lopulta itsenäisyyspäivän jälkeisenä aamuna Otanmäkeen Kajaanin lähistölle.”

“Lento oli siis yhtä yllätyksellinen kuin iso osa tavallisistakin reittilennoista. Riemuni oli kuitenkin suuri, kun havaitsin, että myös matkalaukkuni tuli perille samaan aikaan ja samaan paikkaan kuin minä”, Salminen sanoo.

Ilmapallolento tekisi odotusajasta tehokasta

Kuumailmapallolentäjän lupakirjakoulutus sisältää 30 tuntia teoriaa ja vähintään 16 tuntia lentoja, joten uudistus tehostaisi maaterminaalissa vietettävän odotteluajan käyttöä. Jo nyt varsinkin ulkomaanlennoille on hyvä saapua pari vuorokautta ennen koneen arvioitua lähtöaikaa, jotta ehtii saada hyvän paikan baggage drop -jonossa.

Kuumailmapallolento auttaa matkustajaa karsimaan turhat matkatavarat. Konsulttiyhtiön mukaan laukkuja voi tarvittaessa pudotella matkan varrelle, jos pallo ei muutoin tahdo pysyä ilmassa.

Uutissirkuksen Finnairilta saamien tietojen mukaan lentoyhtiö ei tällä hetkellä ole kiinnostunut konsulttiyrityksen palvelukokonaisuudesta, koska kiinalaisen konsultin palkka saattaa olla jopa 200 euroa kuukaudessa.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.