Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Kansalta murskatuomio kuntapoliitikon pojan ilmaisille aterioille

Eteläsuomalaisen kuntapoliitikon pojan epäillään syöneen kansan varoilla jo lähes kahdeksan vuoden ajan.

pihviä maustevoilla ja sipulilla
Kuva: elkimmelito/Pixabay

Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan pojan ruokintaan on kulunut jopa 40-50 euroa kuukaudessa.

“Sehän tekee ainakin 500 euroa vuodessa! Kahdeksassa vuodessa 4000 euroa! Se on selkeä summa, jota jokainen äänestäjä osaa verrata kuukausipalkkaansa! Miten tämä on mahdollista”, yhtyy kapitalistipopulistisen Seis.Nyt -liikkeen johtaja Isto Kihonen toimittajamme kysymykseen.

Ilmaista ruokaa poliitikon lapselle on annettu hänen lähikoulussaan kaikkina koulupäivinä.

Käytäntö tuli julki veroasiantuntija Simo Setelistön viimeviikkoisessa somepäivityksessä, jossa hän arvioi kuntapoliitikon pojan kouluruuan olevan veronalainen etu.

“Hän on syönyt kouluruokaa yli kahdeksan vuotta verottajan tietämättä”, Setelistö kirjoittaa. “Erityisesti kesäkeitosta ja tillilihasta pitäisi määrätä tuntuva raippavero.”

Setelistön päivitys on poikinut raivoisan keskustelun sekä Twitteriin että Facebookiin. Kansan mukaan poliitikkoa ja hänen poikaansa on syytä epäillä rikoksesta ja hänen koko perhe pitäisi tuomita vankilaan.

Poliisin talousrikostutkija Esko Kovarauta onkin jo virkansa puolesta käynnistänyt esiselvityksen asiasta.

“Tähän mennessä keräämiemme tietojen mukaan poika on syönyt kouluruokaa paremmalla ruokahalulla kuin useammat luokkatoverinsa, ja purnannut siitä erityisen harvoin. Tänä osoittaa teon suunnitelmallisuuden ja on muutenkin raskauttava asianhaara.”

Miten sitten kaikki muut päivittäin kouluruokaa syövät lapset?

“Liian aikaista sanoa vielä. Suomessa on suuri määrä perheitä, joiden ansiotulot lasketaan enintään tuhansissa euroissa per vuosi. Näiltä perheiltä tuskin saadaan perittyä veroja takautuvasti, ellemme ryhdy takavarikoimaan heidän pääomatuloilla hankkimiaan omakotitaloja, osakkeita ja golfmailoja.”

Veroasiantuntija Simo Setelistö ei suostunut enää kommentoimaan tapausta. Hänen nimettömänä pysyttelevä työtoverinsa paljastaa hänen pitävän kahdesta asiasta: somekirjoittelusta ja työstään paikallisessa työvoimanvuokrausyrityksessä, jonka kautta hän tekee keikkaa verotoimiston siivoojana.

Teksti: Keijo Kettu, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.