Press "Enter" to skip to content

Pettymykset

Vakava kriisi mediatalossa: Kyselyn mukaan 86 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä

Helsinkiläisen iltapäivälehden edustajat ovat syvästi pettyneet kansan kykyyn ymmärtää lööppien välittämiä tosiasioita.

Nainen meren rannalla, aurinko nousee takana merestä
Kuva: Jill Wellington / Pixabay

”Epäilen, että tämä on Vihreiden juoni huomion suuntaamiseksi pois Haaviston tapauksesta”, arvioi kotoaan etätöistä tavoittamamme politiikan toimittaja, joka on jo ryhtynyt perkaamaan kyselyn taustalla olevia voimia.

Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä näkyy, että 86 prosenttia suomalaisista kertoo olevansa erittäin tai melko tyytyväisiä elämäänsä. Yli kolmannes uskoo, että vuoden päästä onnellisuus on entisestään lisääntynyt.

”En ymmärrä, että vaikka kuutena päivänä viikossa kerromme Suomen joka ainoan kioskin ovella ja kaikkien kauppojen kassoilla, miten asiat ovat, niin yleisö on silti päätynyt tällaisiin ajatuksiin”, päällikkötoimittaja Tomi Click-Portto sanoo.

”Mistä voi esimerkiksi ihminen saada päähänsä, että hallitus on hyvin hoitanut korona-asian? Ei ainakaan meiltä.”

Mikäli ihmisten onnellistuminen jatkuu, se voi vakavasti uhata iltapäivälehtien ansaintalogiikkaa.

“Jos ihminen on liian iloinen, häntä ei ehkä voikaan houkutella lukijaksemme perinteisillä keinoilla, eli tuomiopäivän näkymillä, kateudella ja kaunaisuudella.”

Click-Porton vetämässä kriisipalaverissa hahmoteltiin tilanteen normalisoimiseksi lähitunteina julkaistavia otsikoita ja lööppejä. Jutuista ensimmäisinä laitettiin teon alle nämä:

”Ongelmattomuudentunne voi kostautua myöhemmin”

”Ongelmattomuus voi olla merkki vakavista ongelmista”

”Piileekö mielenrauhasi takana tämä hoitoa vaativa häiriö?”

”Oletko aina ymmärtänyt ongelmattomuutesi väärin?”

”Asiantuntijan raju arvio: Tuleva sukupolvi maksaa ongelmattomuuden aiheuttamat ongelmat”

”Manipuloiko hallitus? – Yle teki harhaanjohtavan kyselyn verorahoilla”.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 17.12.2020: Yllättävä tulos? 86 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä – 4 syytä, miksi pandemiakaan ei selätä suomalaista

Teksti: Akseli Matinvirta, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.