Press "Enter" to skip to content

Pettymykset

Uusi ilmiö urheilussa: Hävinneitä harmittaa

Pallokentiltä, hiihtoladuilta ja jopa jäässä olevilta soutustadioneilta on viime aikoina uutisoitu yhä useammin, että kilpailuissa tappion kokeneita urheilijoita harmittaa.

Mies istuu kumarassa, pitää käsiä kasvoillaan
Kuva: StockSnap/Pixabay

”Tällaista mielensäpahoittamista ei ole urheilijoiden haastatteluissa aikaisemmin minun nähdäkseni ilmennyt”, kertoo Urheilun esteettisen keskuskomitean UKK:n puheenjohtaja Leo Messinen.

”Tappion kärsineet urheilijat sättivät nykyään julkisuudessa estottomasti vastustajia, valmentajia, tuomareita, sponsoreita sekä horoskooppiensa laatijoita”, Messinen kertoo huomioistaan.

Messisen mukaan monissa urheilujärjestöissä ollaankin UKK:n kehotuksesta kehittelemässä vastavetona nykymenolle parannuksia, joiden avulla urheilijat pysyvät tyytyväisinä ja valoisina persoonina sekä aurinkoisina esikuvina nuorille.

Messinen kertoo kuulleensa tavallisesti luotettavalta taksikuskitaholta, että Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA aikookin ehdottaa seuraavien olympialaisten sadan metrin juoksun ajanottolaitteeksi aurinkokelloa.

”Tällöin jokainen kilpailija saisi käytännössä saman ajan ja kultamitalisteja olisivat kaikki paitsi ne, jotka kompastuvat tuulen juoksuradalle heittämään hiekanjyvään. Lisäksi aurinkokello olisi pilvisellä säällä maailman tasapuolisin ajanottoväline myös maratonilla”, Messinen sanoo.

”Hyveellisyyden ja rehellisyyden perikuvana tunnettu Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA puolestaan suunnittelee, että seuraavassa MM-turnauksessa pelipallo painaisi 10 kiloa. Näin otteluiden tapahtumat keskittyisivät yleisöystävällisesti keskiympyrään ja hitaammatkin pelaajat pärjäisivät Kylian Mbappelle, eikä kenellekään tulisi paha mieli.”

Messinen muistelee kaiholla vanhoja hyviä aikoja, jolloin urheilijat suhtautuivat heikompiinkin tuloksiinsa positiivisella asenteella. Tuolloin urheilijoiden suusta kuultiin muun muassa seuraavanlaisia lausuntoja:

”Hoppee ei oo häppee”.

”Kyllä 53. sija on kuitenkin huomattavasti parempi kuin viimevuotinen 54. sija”.

”Rima oli korkealla, mutta siitä huolimatta minulla pysyivät jalat maassa.”

Teksti: Stefan Kuljunperä, Satiiriämpäri 2023 -kilpailija

Tamä juttu on mukana Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussamme. Voittaja valitaan tammikuun puolivälissä Facebook-tykkäysten, -jakojen ja kommenttien määrän perusteella. Osallistu sinäkin! Palkintona ilmaisia ämpäreitä! Lähetä tekstisi kilpailulomakkeellamme tai lue ainakin kaikki #Satiiriämpäri2023-kisan jutut ja esitelmöi niistä ystävillesikin.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.