Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Taneli vastasi oudosta numerosta tulleeseen puheluun – yllätti reaktiollaan sinnikkään yhteydenottajan ja suosittelee nyt toimintatapaansa kaikille

Yhä useampi suomalainen on raportoitunut joutuneensa kummallisista numeroista tulleiden soittojen uhriksi. Ilmiö todennäköisesti vain voimistuu juhlapyhien lähestyessä. Yksi tällaisia puheluita hiljattain vastaanottanut henkilö on Taneli, 55-vuotias sähköasentaja pääkaupunkiseudulta.

mies suu puolittaisessa irvistyksessä, puhuu älypuhelin korvaallaan
Kuva: Andrea Piacquadio / Pexels

“Epäilykset heräsivät, kun kännykkä näytti puhelun tulevan Joutsenosta. Päätin kuitenkin vastata. Vähään aikaan ei kuulunut mitään. Sitten humalainen mies sönkötti hyvät itsenäisyyspäivät.”

Soittaja oli Tanelin sukulaismies.

“Ymmärsin onneksi siinä kohdassa lyödä luurin korvaan. Tällaiset puhelut tunnistaa yleensä jo heti tökeröstä, päihtyneestä puhetavasta.”

Tällä kertaa vahinkoa ei siis päässyt käymään. Puheluiden saapumista on kuitenkin vaikea estää.

“Yksittäisen numeron voi tietysti blokata. Ongelma on siinä, että joulunpyhät tuntuvat moninkertaistavan sukulaisten määrän ja saattavathan he vaihtaa puhelinnumeroaankin. Nämä ihmiset ovat sinnikkäitä ja toisinaan he tavoittelevat sitä, että puhelun vastaanottaja soittaa heille vielä takaisin. Sitä ei tietenkään kannata tehdä”, Liikenne- ja viestintävirastosta muistutetaan.

Hyvällä suomalaisella maalaisjärjellä pärjää pitkälle.

“Viisainta on vain katkaista puhelu heti, kun tunnistaa, että kyseessä on sukulainen. Liian kohteliaaksi ei näissä tilanteissa kannata heittäytyä.”

Teksti: Armas J. Olavi, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin ja voita ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.