Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Vuoden journalisti -palkinnon voittajan nimi vuodettiin medialle

Uutissirkuksen toimitukseen otti yhteyttä nimettömänä pysyttelevä tietolähde, eli iltapäivälehden erityinen toimittaja Timo (kok). Kutsumme Timoa tässä jutussa keksityllä nimellä Aapalan Timo.

savinuket: toimittaja, jolla mikrofonissaan press-kyltti, useammalla kameralla varustautunut kuvaaja ottaa hänestä kuvan
Kuva: Alexas_Fotos / Pixabay

Erityinen toimittaja kertoo puhelimitse, että hänen haltuunsa saama aineisto puoltaa hänen omaa kokemustaan tiedoista, joiden mukaan Vuoden journalisti -palkinnon saaja olisi jo päätetty kulisseissa.

“Tämä on varma tieto, ja perustuu lukuisiin kokoomusvaikuttajien puheisiin”, Aapalan Timo sanoo.

“Olen tässä juuri nytkin Arkadianmäellä eduskunnan kuppilassa, josta tunnen kaikki”, hän myhäilee.

Suuri Journalistipalkinto jaetaan neljässä palkintoluokassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti.

Kuka siis vuodettujen tietojen mukaan saa vuoden 2019 Vuoden journalisti -palkinnon?

“Se myönnetään iltapäivälehden erityiselle toimittajalle Timo Aapalalle”, Aapalan Timo paljastaa ja jatkaa: “Mielestäni valinta on osuva. Näen itse kokoomuksen Timo Aapalan vahvuuksiksi puolueettomuuden ja lähdekriittisyyden. Muutenkin hieno setämies”, Aapalan Timo lisää ja puhelimesta voi kuulla, kuinka hän iskee silmää tytöille kahvilassa.

Entä sitten muut palkintokategoriat?

“Tietojeni mukaan ne kaikki menevät samalle henkilölle. Tästä en ole kuitenkaan aivan varma. Kollegani Mika saattaa saada säälistä jonkun tunnustuksen, heh heh.”

Tietolähteemme joutuu lopettamaan puhelun, koska kuulemma Petteri Orpo saapui pöytään. Hiukan myöhemmin Uutissirkuksen toimitukseen tulee toinen puhelu toiselta nimettömänä pysyttelevältä tietolähteeltä. Soittaja on toisen iltapäivälehden erityinen toimittaja Mika (ei ainakaan vihr.), jota kutsumme tässä jutussa keksityllä nimellä Oskisen Mika.

“Istuin vieressä kun puhuitte Timpan kanssa. Voin vahvistaa, että minutkin palkitaan. Tai ainakin niin Sanoman ja Alman jätkät lupas”.

Selvä. Missä kategoriassa?

“Vuoden juttu”, Oskisen Mika paljastaa.

“Se oli se mun skuuppi otsikolla ‘Iltapäivälehden toimittajien oikeudet menevät kaiken muun edelle’.”

Teksti: Lassi Heinänen, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.