Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Terveysvaikutteiset etanolijuomat mullistavat juomakulttuurin

”Meillä on markkinavalmiina särkylääkevodka, fluoripunaviini, melatoniinia sisältävä Irish coffee sekä ripulilääkeolut”, paljastaa työterveyslaitoksen SuuNappaa-tutkimuskonsortiota vetävä vanhempi neuvotteleva virkamies Heikki Nacka.

vesihanasta valuu punaista nestettä viinilasiin
Fluoripunaviinin hanapakkaus testikäytössä.

”Humalahakuinen ilonpito ei lopu kepillä eikä porkkanalla, joten jatkamme alkoholihaittoja vastaan taistelua uusilla, tavallisia nautintoaineita hieman terveellisimmillä tuotteilla.”

Tuoteideoita on kehitelty vuosien varrella useissa seminaareissa, iltamissa ja symposiumeissa yhdessä biokemistien, reikiparantajien ja markkinointiammattilaisten kanssa. Lähtökohtana on suomalaiskansallinen peruspessimismi: jos juomisen määrää ei voida hallita, yritetään vaikuttaa edes sen laatuun.

”Aikoinaanhan juomaveteen lisättiin fluoria. Vähän tältä pohjalta mekin lähdettiin tuotekehitykseen”, ripulilääkeolutta siemaileva Nacka jatkaa.

Terveyttä pullosta, ei purkista

”Oluen ja ripulilääkkeen yhdistelmä ehkäisee tehokkaasti seuraavan aamun vatsaongelmia.”

Särkylääkevodkassa on valmiiksi sulatettuna ibuprofeeninappeja, joten railakkaan illan jälkeen ei tarvitse murehtia päänsärystä tai pahoinvoinnista.

Fluoria sisältävä punaviini taasen mahdollistaa nukkumaanmenon ilman aikaa vievää hammaspesua.

“Ja melatoniinilla tuunattu Irish coffee takaa sen, että kahvin sisältämä kofeiini ei turhaan pidä iloista juhlijaa valveilla silloin kun yöunet kutsuvat.”

Tillilihakossu sopii vieroitukseen

Nackan mukaan terveysvaikutuksellisten juomien kirjo voi parhaimmillaan olla lähes rajaton. Nykytekniikalla voi valmistaa myös niin pahanmakuisia alkoholijuomia, ettei niitä pysty juuri kukaan juomaan. Listan kärjessä ovat mämmilikööri ja tillilihakossu.

”Että pitää olla sitten todella epätoivoinen, jos hiprakan meinaa näillä hankkia.”

SuuNappaalla on tuotantotilat Kestilässä, ja tehtaalla valmistetaan jo täyttä häkää ns. kevytvaikutteisia etanoliterveysjuomia. Käytännössä ne ovat nautintoaineita, joihin on lisätty erityyppisiä vitamiineja ja hivenaineita. Erityistä suosiota nauttivat B12-vitamiinisiiderit ja -lonkerot.

Juoma ja suihkugeeli samassa

”Kun Jeppe joka tapauksessa juo, saapahan samalla ainakin perusvitamiinit. Seuraavana tuotekehityslistalla meillä on geenimanipuloidut porkkanat, joihin lisätään jo siemenalkiovaiheessa etanolia tuottava geenimarkkeri. Lisääntyy sitten se kasvissyöntikin”, Nacka huokaa.

SuuNappaa valmistaa myös toiminnallisia etanolijuomia. Tuotesektorin lippulaiva on mielialalääkettä sisältävä gin tonic, jonka säännöllisellä nauttimisella voi ehkäistä masennusta ja kaamosahdistusta.

Shampoo-ainesosalla terästetty valkoviini taas on ylenantamisen yhteydessä varsin mainio pesuaine sekä hiuksille että kropalle.

Toimitusministeristöllä, eduskunnalla tai Suomen suurimmalla oppositiopuolueella ei ole mitään terveysvaikutteisia etanolijuomia vastaan, päinvastoin. Eduskunnan kyselytunnilla tullaan jatkossa nauttimaan veden lisäksi XylitolGifu-olutta, jossa humalan maku peittyy mukavasti tervaiseen kurkkupastilliaromiin.

Teksti: Melli Tulivaara, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.