Press "Enter" to skip to content

Klikkiotsikot

Vapaus maistuu kansalle: suuri enemmistö haluaa kannabiksen ruokakauppaan

Valtaosa suomalaisista olisi valmis murtamaan monopolin kannabiksen vähittäismyynnissä, käy ilmi Uutissirkuksen kyselystä.

Ceci n’est pas une pipe
Ruokakaupat ovat jo vuosia myyneet täysin avoimesti kannabiksen käyttöön soveltuvia välineitä kuten foliota, tussikyniä ja juomapulloja.

Kyselymme mukaan useammat haluaisivat ruokakaupan myyvän kannabista kuin viiniä.

Lähes puolet eli 47 prosenttia vastaajista haluaisi ruokakauppaan seuraavaksi kannabista. Viinin tuomista valikoimiin kannatti vain 38 ja viinan 15 prosenttia.

Helsingin Tallinnanaukiolla päivystäneen kannabisyrittäjä Vesa Kekkilehdon kanta-asiakas Tomi Puronperä arvelee, että hän ei lisäisi kannabiksen käyttöään, vaikka sitä myytäisiin lähikaupassa euron kilohintaan.

“Ostaisin sitä, koska haluan kannattaa modernimpaa huumekulttuuria”, hän sanoo.

“Minä myös pidän pilvestä enemmän kuin vahvasta oluesta tai lonkerosta. Ja tästä syystä tietenkin myös väitän, että päivittäinen poltteluni ei ole aiheuttanut eikä voi mitenkään aiheuttaa minulle mitään haittoja.”

Kannabiksen maahantuonti on tämän vuosikymmenen alkupuolella ollut rikollisliigojen ja Helsingin huumepoliisin päällikön hallussa. Mikäli ruokakaupat saisivat vapaasti myydä kannabista, perinteiset päänsekoitustuotteiden myyjät Panimoliitto ja Alko joutuisivat kohtaamaan täysin uudenlaisen kilpailutilanteen.

Uutissirkus toteutti kyselynsä Twitterissä ja siihen vastasi 39 ihmistä. Uutissirkuksen kysely- ja harhaanjohtamisasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi, että tutkimuksen virhemarginaali on kolme grammaa suuntaansa.

“Ja aivan sama tietenkin mitä se on, kyllä tästä otsikoita taas saadaan revityksi, klikkejä kerätyksi ja mielipiteitä muokatuksi”, hän sanoo.

Lue Uutissirkuksesta myös:
11.4.2012: Kannabiksen ylituotanto uhkaa Suomen taloutta

Aiheen vierestä muissa aviiseissa:
IL 10.2.2018: Vapaus maistuu suomalaisille – IL-gallup: Suuri enemmistö haluaa viinit ruokakauppoihinTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.