Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Miehen suusta tuli vaahtoa – sai 13 miljoonaa rahoitusta

Riskirahoittajat arvioivat Helsingin messukeskuksen lähettyvillä epilepsiakohtauksen saaneen miehen 13 miljoonan euron arvoiseksi.

4,95 euron seteli
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen, koska kuvatoimittajamme ei onnistunut tähän hätään löytämään suurempia seteleitä esittäviä otoksia.

Rahoitus sai alkunsa, kun ohikulkijat näkivät Länsi-Pasilassa maahan tuupertuneen epileptikon, jonka kuvittelivat etsineen Slush-tapahtumaa. Kun he olivat auttaneet miehen messukeskukseen, kolme pääomasijoittajaa arveli hänen esittelevän omaa ideaansa niin syvällisesti, että hänen suustaan tuli vaahtoa.

“Sovimme heti jatkoneuvottelut ensi huhtikuulle. 13 miljoonasta oli pakko puhua näin alkuvaiheessa, koska tyypin eteen alkoi syntyä jonoa”, Sally Smith More And More Capital -pääomasijoitusyhtiöstä kertoo.

Tilanteen edetessä ainakin kaksi paikalle tositarkoituksella saapunutta startup-yrittäjää loukkaantui vakavasti.

Aidot startup-yrittäjät
joutuivat kärsimään

Käärinliinojen taskuja ja ruumisarkkujen peräkärryjä valmistavan RichEvenAfterYourDeath-palvelun toimitusjohtaja Veeti Kärkinen, 21, pahoitti mielensä, koska hän arvioi menettäneensä miehen käyttäytymisen johdosta noin viiden miljoonan rahoituksen.

“Nyt luultavasti saan vain kahdeksan miljoonaa”, Kärkinen suree.

Kärkisen mukaan epilepsiakohtauksen saaneen miehen suusta tullut vaahto vei sijoittajien huomion pois hänen oman yrityksensä tarinasta.

“Siis siitä, että jos sä kuolet ja jos sut hautaan laskettaessa varustetaan sun ruumisarkkuun liitettävällä peräkärryllä ja käärinliinojen taskuilla, sä voit ottaa mukaan riittävän määrän varallisuutta, jotta voit viettää hyvää elämää, kun sut joskus onnistutaan herättään kuolleista”, Kärkinen sanoo.

“Muutoinhan sä olisit tänne palatessas täysin sun sukulaisten armoilla sun omaisuuden suhteen.”

Lääkäripalvelukaan
ei pääse käynnistymään

Kokonaan vaille kiinnostusta jäi palvelumuotoilija Zake Virtasen, 27, yyperDoktor-alusta, jonka ideana on yhdistää lääkäripalvelujen tarjoajat ja tarvitsijat.

“Miljoonaa tulin näin aluksi hakemaan, mutta edes yhtään alustavaa kontaktia en tuon harmillisen häiriön vuoksi saanut”, Virtanen manailee.

“Mutta kehitän teknologiaani taas eteenpäin, joten ensi vuonna tärpännee.”

Zake Virtanen aikoo innovaationsa avulla haastaa sekä julkisen sektorin että monikansalliset terveysjätit. Virtasen palvelualusta tuo yhteen lääkäripalvelujen tarjoajat ja tarvitsijat.

“Mikäli sinulla on terävä veitsi ja valkoinen takki, pääset sovelluksemme kautta tarjoamaan yksinkertaisia päiväkirurgisia toimenpiteitäsi asiakkaillemme seitsemän euron päiväpalkalla”, Virtanen kuvailee yyperDoktor-palvelunsa keskeisen ajatuksen.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 2.12.2017: Slushin hyperenergisen näyteikkunan takana luodaan verkostoja, joiden toivotaan johtavan miljoonasijoituksiin – mutta onko startupeista Suomen pelastajiksi?Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.