Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Länsimetro viivästyy – uusi reitti houkuttelee lisää matkustajia

Länsimetro saa taxfree-myymälät. Jotta verovapaa myynti onnistuu, metro alkaa kulkea Maarianhaminan ja Kapellskärin kautta.

oranssi helsinkiläinen metrojuna, jonka nokassa teksti Mariehamn, Kapellskär
Kun Länsimetron junat käväisevät Ruoholahden jälkeen Maarianhaminassa ja Kapellskärissä, joukkoliikenteen käyttäjät voivat tehdä taxfree-ostoksia kätevästi työmatkallaan.

Tuoreimpien laskelmien mukaan uuden reitin rakennustyöt viivästyttävät metron käyttöönottoa 11 kuukaudella. Muutostyöt saadaan kokonaan rahoitetuksi taxfree-myynnin avulla. Taxfree-myynti houkutellee juniin noin miljoona sellaista suomalaista, jotka tähän mennessä eivät ole milloinkaan käyttäneet metroa.

Idea Länsimetron uuteen linjaukseen saatiin muutamia viikkoja sitten Ruotsin-liikenteen laivayhtiöiden toimintatavasta.

“Matkustimme seurueeni kanssa yölaivalla kolmekymmentä kertaa Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Havaitsin, että joka ainoa laiva pysähtyi vartin verran Maarianhaminassa ilman että kukaan olisi noussut kyytiin tai jäänyt pois. Välipysäkki ei kuitenkaan näyttänyt häiritsevän matkustajia millään lailla”, Länsimetron vs. kehittämis- ja taloudellistamispäällikkö Markku Leimunoja kertoo.

“Koska Ahvenanmaa ei ole mukana EU:n verosopimuksessa, verovapaa myynti on mahdollista siellä poikkeaville aluksille.”

Uusi metroreitti etenee Ruoholahdesta suorinta tietä Maarianhaminan kautta Ruotsin Kapellskäriin ja sieltä takaisin Lauttasaareen ja edelleen Espooseen. Nopeimmillaan noin 680 kilometrin matka Rautatientorilta Espoon Tapiolaan taittuisi suunnilleen kuudessa tunnissa.

Itä-Espoossa asuva Tommi Korhonen on erittäin innostunut metroreitin muutoksesta.

“Saisin ostaa 16 litraa olutta sekä aamulla töihin mennessäni että illalla palatessani. Hieno homma!” hän arvioi.

Kuhunkin metrojunaan aiotaan liittää 18-vaunuinen taxfree-yksikkö.

“Espoon metrolaitureita täytyy hieman pidentää, mutta mitäpä emme olisi valmiita tekemään matkustajamäärien kasvattamiseksi”, Markku Leimunoja sanoo.

“Mikäli osa metrojunista alkaa liikennöidä Ruotsin lipun alla, niissä voidaan myydä jopa nuuskaa koko matkan ajan. Ja Suomenkin lipun alla liikennöivissä junissa silloin kun ne ovat Ruotsin rajojen sisäpuolella.”

Lue Uutissirkuksesta myös:
9.5.2017: Junista luopuminen tehostaa Länsimetroa
11.10.2016: Länsimetro noussee Espoon tärkeimmäksi turistikohteeksi
2.9.2016: Länsimetro-osaaminen Kruunusiltojen valtiksi

Aiheesta muissa aviiseissa:
Länsiväylä 5.9.2017: Kulkeeko länsimetro edes tämän vuoden aikana? – Metropomo: “Katsomme nyt rauhassa, miten HKL:n harjoittelu sujuu”
HS 5.9.2017: Länsimetrolle taas uusi takaisku: ”hermokeskuksen” käyttöönotto viivästyy – metropomot eivät tiedä, milloin metro lopulta liikkuu
HS 3.8.2017: Totta se on: Länsimetro on ihan kohta valmis – bussien liikennöinnissä on ainakin kahden viikon siirtymäaikaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.