Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Junista luopuminen tehostaa Länsimetroa

Jos Länsimetro toteutetaan ilman metrojunia, Espoo saa sijoitetuksi radan tunneleihin muiden muassa kahdeksantoista homekoulun oppilaat, hiihtoputken ja osan Länsiväylän henkilöautoista.

kaksi metrojunaa kohtaa Vuosaaren metrosillalla, joka ylittää Vartiokylänlahden
Mikäli myös itäisen Helsingin metrotunnelit ja -sillat otettaisiin autoilu-, pyöräily- ja hiihtokäyttöön, pääväylien jonot voisivat vähentyä ja asukkaiden kunto kohentua. Kuvassamme Vuosaaren metrosilta.

Uusiokäytön vaatimien muutostöiden talousarvio on noin kaksi miljardia euroa. Nimettömänä pysyttelevän virkamieslähteen mukaan rahoitus on jo lähes ratkaistu.

“Kaikki onnistuu, mikäli Fennovoima saadaan mukaan hankkeeseen. Heillä on huutava pula ydinjäteluolista ja meillä taas vapaata tilaa metroasemien käyttämättä jäävillä laitureilla. Selkeä win-win-tilanne”, virkamies iloitsee.

Tunneleihin homekouluja
ja hiihtoputki

Kuntavaalien aikana selvisi, että Espoossa on monia tarpeita, esimerkiksi homekoulujen korjaaminen. Länsimetro voi tuoda ratkaisun ongelmaan.

“Tilojahan metrolle on tehty paljonkin, eikä niitä mihinkään käytetä. Muokkaamme ne nyt opetukseen soveltuviksi tiloiksi.”

Leudot talvet vaikeuttavat Espoon latuverkoston ylläpitoa. Siksi Keilaniemen ja Kivenlahden väliselle radalle rakennetaan hiihtotunneli.

“Näin Espoo on omalta osaltaan varautunut ilmastonmuutokseen, ja voimme huoleti jatkaa päristelyä nykyisellä kasvu-urallamme.”

Tilaa myös polkupyörille
ja henkilöautoille

Tunneliladun viereen tehdään pyörätie.

“Johonkinhan ne kaupunkipyörätkin pitää saada pois autoilijoiden tieltä.”

Metrotunneleiden uusiokäyttö voi auttaa vähentämään ruuhka-aikojen henkilöautojonoja, etenkin mikäli toinen raide asvaltoidaan.

“Aamuisin raiteella saisi ajaa kohti Helsinkiä ja kello 15.00 alkaen taas takaisin kohti Espoota.”

“Tiedän, että nämä ajatukset ovat ennenkuulumattomia. Julkishallinnossa on ollut tapana ostaa se, mitä alunperin sovittiin, vaikka speksi ei olisi vastannut tarpeita,” virkamieslähteemme kertoo.

Teksti: Kukka Hattunen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muualla:
YLE 5.5.2017 Länsimetro myöhästyy jälleen – Metroliikenne voisi alkaa aikaisintaan syyskuussa
HS 30.1.2017 Homekouluista tuli Espoossa kuuma kuntavaaliteema – ”Kyllä pitää etsiä syylliset”
HSL 18.1.2017 Kaupunkipyörien pilottikokeilu Espooseen
HSL: Tulevat reitit – Katso, muuttuuko reittisi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.