Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Mummo otti rasistin syliin Lahdessa

Viranomaiset ovat asian suhteen voimattomia, sillä tapauksessa ei epäillä rikosta. Eläkeläisnaisen arvellaan toiminnallaan hidastaneen rasistin osallistumista katupartioon Hennalan lähistöllä.

syysaamu pirteä koittaa
Mummo kohtasi rasistin marketin pysäköintialueella Helsingintiellä Hennalan vastaanottokeskuksen lähettyvillä.

“Olin palaamassa lottokupongin palautusreissulta, kun näin marketin parkkipaikalla rasistin, jonka suusta tuli vaahtoa”, Saima Lammentaka, 83, kuvailee.

Poliisin mukaan rasisti oli ilmeisesti toistaiseksi tuntemattomasta syystä joutunut matkapuhelimellaan internetsivustolle, joka sisälsi faktapohjaisia uutisia.

“Puhelimen näytöllä oli auki juttu, jonka mukaan kantaväestöön kuuluva suomalaismies oli keskustellut ystävällisesti maahanmuuttajan kanssa. Toisesta hänen juuri katsomastaan tekstistä taas kävi ilmi, että seitsemän suomalaista kymmenestä uskoo väittämään, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän etnisestä taustastaan”, Lammentaka muistelee.

Koska rasisti alkoi hyperventiloida, Lammentaka talutti hänet Helsingintien ylitse kotiinsa ja antoi paperipussin, jolla hän saattoi tasata hengityksensä.

“Kun rasisti oli rauhoittunut, tarjosin hänelle kuumaa kaakaota ja leipää ja kysyin, että miten hänellä noin muutoin menee. Kävi ilmi, että hän oli tyytymätön osa-aikatyöhönsä, että hänellä oli taloushuolia ja että hän ei ollut koskaan keskustellut kenenkään ulkomaalaisen kanssa”, Lammentaka sanoo.

“Koska oli jo myöhäinen ilta, saatoin rasistin taksilla kotiinsa ja sovimme, että juttelemme taas huomenna.”

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 16.12.2015: Suomalaisia opetetaan juttelemaan turvapaikanhakijoille – “Kysykää suoraan, ovatko he terroristeja”
HS 16.12.2015: ”Olet suomalainen, ota huivi pois!” – Suomen muslimit kokevat yhä rajummin syrjintää
Yle 13.12.2015: Raja tuli takaisin
SK 28.8.2015: Joka seitsemäs suomalainen on rasisti – tässä tuntomerkit

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.