Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Anekauppasovellus voi piristää kirkon kassavirtaa

Oululaislähtöinen startup-yritys on ryhtynyt testaamaan sielun taivaaseenvilahtamisaplikaatiota. Erityisesti eteläsuomalaiset seurakunnat ovat kiinnostuneet sovelluksesta.

“Yksi kilpailijoistamme esitteli idean jo keskiajalla, mutta vasta nykytekniikka ja puhelinmyynti mahdollistavat reaaliaikaisen katumustyön”, toteaa rahanvaihtajien esimies Marko Tetzel evankelis-luterilaisten seurakuntayhtymäin keskusosakeyhtiöstä.

kirkontorni ulottuu horisontin yläpuolelle kuulaassa syysilmassa
Anekauppasovelluksen ja maksullisten joulujumalanpalvelusten ohella seurakuntayhtymäin keskusosakeyhtiö kartoittaa mahdollisuutta myydä mainoksia kirkontornipyloneihin.

Aplikaation kautta on tulevaisuudessa mahdollista maksaa myös joulukirkon istumapaikat, ehtoollinen, vihkiminen, kastaminen ja hautaan siunaaminen.

“On toki suunniteltu, että ehtoollisen voisi maksaa lounassetelilläkin. Vihki-, kaste- ja hautaustilaisuuksissa osallistujat voivat käyttää kulttuuriseteliä.”

Tetzelin mukaan kirkon täytyy etsiä aimo joukko keinoja rahoituspohjansa varmistamiseksi.

Yt-neuvottelut
uskottomille

”Kiinteistöjen hoitokulut ovat nousseet yli kipukynnyksen. Siksi meidän on pakko periä palveluistamme kustannuksia vastaavia maksuja. Toinen merkittävä syy on kirkkojen käyttö- ja täyttöasteen putoaminen eli jäsenkato.”

Tarkoituksena on aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat kirkon koko henkilökuntaa.

”Irtisanonemme henkilöitä, joiden usko on alkanut horjua. Myös saarnojen jälkeen seurakunnalta kerättävät palaute- ja arviointikyselyt ohjaavat neuvotteluita”, Tetzel sanoo.

Kirkontornit
hyötykäyttöön

Kirkkoja voidaan Tetzelin arvion mukaan myydä tai vuokrata yksityistilaisuuksia ja julkisia konsertteja varten.

“Ja tietysti yritykset ja TE-keskukset voisivat järjestää kirkoissa omia tilaisuuksiaan kuten yrittäjyyteen kannustavia hengennostatuskokoontumisia ja pikkujouluja tai ainakin ostaa oman nimensä määräajaksi kirkkorakennuksen nimen yhteyteen. Useimpien kirkkojen tornithan sopivat sellaisenaan mainospyloneiksi.”

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
14.4.2014: Mies tunnisti kirkon kirkoksi Helsingissä
9.12.2013: Jumala huojentui Jari Sarasvuon anteeksiantopuheista
20.10.2006: Huonekalujätti valtaa kirkkomarkkinat

Aiheesta muissa aviiseissa:
SS 18.12.2014: Viihdetaiteilija ryöpyttää kirkkokonserttien hintoja – “Köyhät eivät pääse ollenkaan”
IT-viikko 17.7.2013: Vatikaani siirsi anekaupan nettiin – sielu pelastuu paavin twiiteillä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.