Press "Enter" to skip to content

Talous

Huonekalujätti valtaa kirkkomarkkinat

kuusiokoloavain ja viitisenkymmentä muuta huonekalun kokoamisessa tarvittavaa pikkuosaa
Kirkkopaketti toimitetaan kätevässä 11 kontin kuljetuspakkauksessa. Kuvassa saarnastuolin osia.

Ruotsalainen huonekalujätti Apea kasvaa voimakkaasti suomalaisilla kirkkomarkkinoilla. Jo kaksi seurakuntaa harkitsee tulipalossa tuhoutuneen kirkkonsa korvaamista huonekalukaupan valikoimista löytyvällä kirkkopaketilla.

Porvoon ja Vantaan kirkonmiehet ovat päätyneet kirkkopaketteihin nopeus- ja taloussyistä. Ruotsalaisketjun huonekalukaupasta ostettu kirkko maksaa 1999,50 euroa, kun pitkästä tavarasta pystytetyn kirkon budjetti on helposti useita miljoonia euroja. Kirkkopaketti on myös mahdollista ottaa käyttöön muutamassa kuukaudessa ostohetkestä.

Eräät seurakuntalaiset ovat arvostelleet kirkkopakettien ulkonäköä. Rahanvaihtaja Petri Nasdaqinoja seurakuntayhtymäin keskusosakeyhtiöstä toteaa kuitenkin kirkkopaketit kaikkein kokonaisedullisimmaksi ratkaisuksi.

“Suurimman osan ajasta kirkot seisovat tyhjillään. Eniten niissä käydään jouluna, jolloin muutenkin on pimeää. Räntäsateessa on aivan yhdentekevää, miltä kirkko näyttää”, Nasdaqinoja kiteyttää.

Kirkkopaketti antaisi sidosryhmille myönteisen signaalin

Nasdaqinojan mukaan seurakunnan oman pääoman tuottoprosentti jää kirkkohankkeissa yleensä luvattoman pieneksi.

“Kirkkopaketin valinta antaisi sidosryhmille myönteisen signaalin siitä, että kirkkokin elää nykyaikaa”, Nasdaqinoja toteaa ja jää odottamaan headhuntereiden puhelinsoittoja. Uransa seuraavana työpaikkana häntä kiinnostaa eniten salkunhoitajan tehtävä jossakin rahoitusyhtiössä.

Apean peruskirkkopaketti mahtuu 11 kuljetuskonttiin. Nasdaqinoja sanoo, että sen pystyttämisen voi hoitaa esimerkiksi seurakuntatalon vahtimestari.

“Ainakin eräs tuntemani vantaalainen vahtimestari kuuluu alan osaajiin. Hän osti kotiinsa allaskaapin samasta kaupasta ja sai sen kootuksi vähän alle kuudessa kuukaudessa.”Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.