Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Kulttuuri

Mies tunnisti kirkon kirkoksi Helsingissä

Tapaus sattui Itäkeskuksessa varhain tänä aamuna. Kyseessä on tiettävästi toinen kerta, kun 1960-luvun jälkeen käyttöön vihitty kirkko on tunnistettu kirkoksi.

Matteuksenkirkko, Itäkeskus
Työmatkallaan kohti metroasemaa kiiruhtanut mies havaitsi Itäkeskuksen vieressä sijaitsevasta Matteuksenkirkosta ristin ja tunnisti talon kirkoksi.

Työmatkametroonsa kiiruhtanut mies havaitsi ohittamansa rakennuksen kirkoksi, kun ryhtyi tarkastelemaan kiinteistöstä nappaamaansa valokuvaa puhelimensa zoom-toiminnolla.

“Otin kuvan, koska talon katolta lehahti liitoon jokin minulle outo lintu”, työpaikaltaan myöhemmin aamupäivällä tavoittamamme Ari-Pekka Järvinen kertoo.

“En tunnistanut lintua, mutta yllätykseni oli valtava, kun tehokkain zoom-rajaukseni paljasti, että talon seinän yläosassa oli risti. Varmistin vielä asian Helsingin seurakuntayhtymältä, ja totta se oli: Itäkeskuksen vieressä siinä kirjastoa vastapäätä on tosiaan kirkko, Matteuksenkirkko.”

Nykyaikainen kirkkorakennus on tunnistettu kirkkorakennukseksi myös kerran aiemmin, Helsingin Kontulassa. Tuolloin 15 vuotta kirkon vieressä asunut mies autoili sattumalta talon vieritse suununtaiaamuna jumalanpalveluksen ollessa juuri alkamaisillaan. Vaimea kirkonkellojen ääni oli silloin paljastanut hänelle kuoppaan pystytetyn talon todellisen luonteen.

Myös Lauritsalan kirkkorakennuksen käyttötarkoitus on ajoittain selvinnyt myös ohikulkijoille.
Myös Lauritsalan kirkkorakennuksen käyttötarkoitus on ajoittain selvinnyt ohikulkijoille.

Useimmissa tilanteissa puutteelliset tai täysin puuttuvat kirkontornit ovat hankaloittaneet evakelisluterilaisten kirkkojen havaitsemista. Edes korkeita rakennuksia ei aina ole kyetty ymmärtämään kirkkoarkkitehtuuriksi.

Artikkelimme onlineen luiskahtaessa vielä vahvistamattomien tietojen mukaan myös Lappeenrannan Lauritsalan kirkon käyttötarkoitus olisi kerran aavistettu oikein, kun mäkihyppytoimikunta kieltäytyi hyväksymästä sitä normaalimäen suorituspaikaksi puutteellisten katsomorakenteiden vuoksi.

Suomen kirkkoarkkitehtien keskusliiton mukaan etenkin osaavista kirkontorniarkkitehdeistä on huutava pula, koska suurin osa heistä on kyennyt viime vuosina elättämään itsensä ABC-asemien mainospylväitä suunnittelemalla.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.