Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Entinen koulukaveri vakoili miestä

Päijäthämäläinen mies epäilee ystävänsä keränneen hänestä henkilökohtaista tietoa useiden vuosien ajan Facebookin, Twitterin, Youtuben ja LinkedInin avulla.

Jos läppärit ja tablettitietokoneet saadaan jatkuvaan käyttöön jo ala-asteella, monet päässevät fysioterapeuttien vakioasiakkaiksi jo reilusti alle 20-vuotiaina.
Päijäthämäläinen mies hämmästelee takavuosien koulukaverinsa häikäilemättömyyttä: vakoilun kohteena olivat jopa Twitterissä jaetut lounaskuvat.

Tapaus tuli ilmi, kun mies tapasi luokkatoverinsa kadulla pitkän tauon jälkeen ja meni hänen kanssaan oluelle.

“Epäilyni heräsivät, kun tyyppi tiesi, että olin vaihtanut autoa kaksi, vaimoa kolme ja työpaikkaa kolme ja puoli vuotta sitten”, Joonas Tyrkkymä, 35, kertoo.

“Kun pyysin tätä koulukaveria Facebook-ystäväkseni, en todellakaan edes unissani voinut kuvitella, että hän ryhtyisi vakoilemaan minua. Tarkkailemaan, mitä arvelen päivänkohtaisista uutisista, mitä kirjoja luen, musiikkia kuuntelen, elokuvia tai videoita katselen tai kuinka nopeasti ajan parinkympin lenkin maastopyörälläni.”

Tyrkkymän mukaan luokkatoveri oli jopa nimellä googlaamalla saanut tietoonsa suunnistustuloksia, jotka hän oli emit-leimausta käyttäen tehnyt iltarasteilla ja Jukolan viestissä.

“Kun lähetin tyypille kaveripyynnön, en ollut edes nähnyt häntä ylioppilasjuhlien jälkeen. Ja sama mies kehtasi myöhemmin kytätä Twitteristä, mitä olin syönyt lounaaksi, mitkä olivat lasteni nimet ja missä on nykyisen vaimoni ainoa tatuointi.”

Tyrkkymä kysyykin aiheellisesti, kenen on vastuu.

“Voiko todella olla niin, että miltei kenellä tahansa puolitutulla on oikeus nähdä kaikki se henkilökohtainen tieto, jota itsestäni jaan sosiaalisessa mediassa esimerkiksi 2 735 Facebook-ystävälleni, 6 529 Twitter-seuraajalleni ja 736 LinkedIn-kontaktilleni?”

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 7.6.2013: Viestintäviraston Koivunen: Ihmisten kannattaisi ymmärtää suojata salaiset viestinsä
Digitoday 7.6.2013: NSA vakoilee suoraan Microsoftin, Applen, Googlen ja Yahoon keskuspalvelimilla

Lue Uutissirkuksesta myös:
12.10.2011: Tieto ja Accenture Suomen valtit kybersodankäynnissä?

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.