Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Teknologia , Uusimmat

Tieto ja Accenture Suomen valtit kybersodankäynnissä?

Suomi suunnittelee käyttävänsä VR:n lipunmyyntiohjelmistoa, potilastietojärjestelmiä, ammattikorkeakoulujen nettihakusovelluksia ja muita haittaohjelmia osana tietoverkkopuolustustaan.

“Aiomme neuvotella Tiedon ja Accenturen kanssa, miten mahdollisimman monta heidän suunnittelemaansa järjestelmää voitaisiin ujuttaa osaksi vihollisvaltioidemme keskeistä infrastruktuuria”, paljastaa helsinkiläisessä ravintolassa viime yönä juottamamme puolustusministeriön tietoturvakonsultti “flora”.

Hänen mukaansa tärkeää on myös soluttaa ihmisiä järjestelmähankintoja kilpailuttaviin organisaatioihin. “Heidän tehtävänään on varmistaa tilattaville ohjelmistoille niin epämääräiset vaatimusmäärittelyt, että ne eivät missään olosuhteissa voi toimia moitteettomasti.”

“Kannaksenkin suurhyökkäyksen lopputulos kesällä 1944 olisi voinut olla aivan toinen, jos Neuvostoliitto olisi saanut käyttää joukkojensa sijoitteluun ja organisointiin yhteistyökumppaneidemme kehittämiä tietojärjestelmiä.”

Verkkohyökkäyksiin kykenevät jo useat maailman maat. Tunnetuin todennäköisesti jonkin valtion rakentama kyberase on Facebook, joka on tunkeutunut jo lähes miljardin ihmisen yksityisyyteen.

“Edes IBM ei kyennyt toimittamaan natsi-Saksalle mitään vastaavaa työkalua ihmisten rodun, uskonnon, tuttavaverkostojen ja ajatusmaailman havainnoimiseen”, puolustusministeriön tietoturvakonsultti kiteyttää. Hän käyttää tässä haastattelussa koodinimeä “flora”, jotta hänet on myöhempinä aikoina helpompi paikallistaa Alpo Rusin aineistoista.

Sankarimielen nostatusta ja haittaohjelmatietoutta muualla:
HS: Suomi valmistautuu kybersodankäyntiin
Tietokone: AMK-nettihaussa taas ongelmia – Tieto korjaa vikaa
Yle: Sähköiseen potilastietojärjestelmään hassattu satoja miljooniaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.