Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Juna saapui Laihialle aikataulun mukaisesti

Lähes 30 matkustajaa hämmentyi vakavasti, kun Jyväskylästä Seinäjoen kautta Vaasaan matkalla ollut taajamajuna saapui Laihian asemalle täsmälleen kello 14.19. Tapaus sattui viikko sitten perjantaina.

Arkistokuvamme juna ei ainoastaan saavu asemalle ajoissa vaan myös ohittaa sen 140 kilometrin tuntinopeudella.
Arkistokuvamme veturi ei ainoastaan saavu asemalle ajoissa vaan myös ohittaa sen 140 kilometrin tuntinopeudella.

Matkustajien tunnelma oli sekava, ja osalla oli havaittavissa selkeitä paniikin oireita, kännyköitä hapuiltiin haparoivin ottein ja lapset takertuivat vanhempiinsa eksyneen näköisinä.

”Tämä on aivan kamalaa. Olin ilmoittanut ystävälleni, että voi tulla noutamaan minua puoli neljältä. En ollut lainkaan varautunut siihen, että saavun tänne ajoissa”, sanoi Viivi Väliyliannala, joka oli tullut Vääksystä Laihialle tarkoituksenaan vierailla lapsuudenystävänsä luona.

“Puhelinverkot ovat tukossa, enkä saa yhteyttä ystävääni”, Väliyliannala huokaisi itkuaan pidätellen.

Samoilla linjoilla Väliyliannalan kanssa oli Teppo Sattuma Toholammilta.

”Seinäjoelle saavuttiin jo lupaavasti myöhässä, ja lähdimme matkaan kohti Laihiaa levollisin mielin. Veturinkuljettaja otti kuitenkin tällä rataosuudella aikaa kiinni, ja tulos on tässä”, Sattuma vuodatti hikeä otsaltaan pyyhkien.

Mukana olivat myös perheen lapset Iiro, Reima ja Suvi-Annikki. Heillekin tilanne oli uusi, ja he etsivät vastausta isänsä kasvoilta. Sitä ei löytynyt, joten Sattumat voivat vain odottaa noutajaansa saapuvaksi.

”Ei vanhalla tädilläni ole valmiuksia suoriutua asemalle noin vain, kun kerta oli sovittu että hän saapuu tänne vasta iltakymmeneltä”, Sattuma jatkoi.

Junan yllättävä ajoissa saapuminen aiheutti harmaita hiuksia myös Laihian vanhan asemarakennuksen tiloissa toimivalle kirppari- ja lahjapuodin pitäjälle.

”En odottanut enää asiakkaita näin myöhään, osaan jo laskea sen varaan että saapuvan junan matkustajat eivät ehdi kirpparillani piipahtamaan. Nyt kuitenkin tänne rynni joukoittain ihmisiä, jotka kuluttivat täällä paljon aikaa sekä huomattavia summia rahaa”, kirpparin hoidosta vastaava nimettömänä pysytellyt nainen puuskahti.

“Minulta meni koko vaihtokassa ja osa kirpparipöydistä on nyt tyhjiä. Mitä minä täällä lähipäivinä myyn?”

VR on tietoinen Laihian tapauksesta. Sama tilanne on ollut Vaasassa, joka oli junan määräasema.

”Kyseessä oli ilmeisesti veturinkuljettajakesäharjoittelijan inhimillinen erehdys”, VR:ltä arvioidaan.

Teksti: Linda-Karoliina Porkka, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheen vierestä muualla:
HS 5.6.2013: Varikkoajan lyheneminen voi myöhästyttää junia
TS 17.2.2013: VR hyllyttää kaikki uudet veturinkuljettajansa
HS 15.6.2012: Höyryveturi voi myöhästyttää pääradan junia vielä aamulla

Lue Uutissirkuksesta myös:
22.2.2010: Toimittajan henkilöauton myöhästelyt jatkuvat
13.9.2011: Matkustajat varautuvat VR:n lippuhämmennykseen

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.