Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Helsinki voitti kisan Vantaan keskustasta

Vantaalaismies valitsi Helsingin omaksi kaupunkikeskuksekseen 34 vuotta sitten, kun muutti kotiseuduiltaan Vantaalle ja alkoi käydä töissä pääkaupungissa.

Tikkurilassa meno voi äityä ajoittain näinkin lupsakaksi. Arkistokuvamme on vuodelta 2008.
Tikkurilassa meno voi äityä ajoittain näinkin lupsakaksi. Arkistokuvamme on vuodelta 2008.

Vantaan johto on vähätellyt miehen näkemystä ja kirjannut tuoreeseen strategiaansa, että Tikkurilasta kehitetään kaupunkikeskus.

“Käyn junalla töissä Helsingissä ja hoidan kaiken asiointini siellä”, Hiekkaharjussa asuva Unto Pelto-oja, 59, sanoo.

Myös itävantaalaisessa Rajakylässä asuva nimettömänä pysyttelevä nainen kummastelee kotikaupunkinsa johdon käsitystä Vantaan keskustan sijainnista.

“Minun keskustani on Helsingin Kontula, koska sinne pääsee ketterästi polkupyörällä. Siitä sitten jatkan metrolla töihin toiseen keskustaani, joka on Ruoholahti.

Vantaan alueella myyrmäkeläiset ovat kaikkein pettyneimpiä Tikkurilan nimeämisestä kaupungin keskustaksi, koska Myyrmäen keskusta on perinteisesti sijainnut kauppakeskus Myyrmannissa. Tikkurilan länsipuolella myös kauppakeskus Jumbo on nauttinut kaupunkikeskuksen statuksesta, mutta se on kuitenkin kehittynyt enemmän Tuusulan kuin Vantaan keskustaksi.

Vantaa rakennettiin sinne sun tänne entisen Helsingin maalaiskunnan alueelle 1960- ja 70-luvulla. Sen taajaväkiset yhdyskunnat sijoitettiin lähinnä seuduille, joilla maanomistajat sattuivat tarvitsemaan rahaa. Sana tikkuri tarkoittaa kymmenen kappaleen turkisnippua.

Aihesta muissa aviiseissa:
HS 18.5.2013: Tikkurila voitti kisan Vantaan keskustastaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.