Press "Enter" to skip to content

Bostad, Ekonomi, Huller och buller, Investeringar, På tapeten, Senaste inlägg

Bostadsköparen ville ha el, vatten och avlopp

Bostadsköparna har blivit mer krävande i Stockholm. En kund har nyligen vägrat att köpa ett 33 kvm cykelförråd till sitt hem, fast det var i Kungsholmen.

Ingen kö kan man se här. Här finns det inga centrala cykelförråd eller soprum till salu.

Köparkandidaten säger att en lägenhet behöver bland annat vattenledning, avlopp och elförsörjning. Också hade köparen blivit överraskad att bostaden inte hade ett kök.

Utrymmet hade tidigare använts som cykel- och barnvagnsförråd och soprum. Fastighetsmäklaren som annonserade förrådet som en bostadsrättsetta hade dock sagt åt köparen, att det var helt möjligt att bygga ett kök.

Fastighetsmäklarnämnden har redan gett mäklaren ett mycket hårt straff: han har blivit varnad av nämnden för felaktigheter i marknadsföringen.

“Mänga svenskor är ivriga att bo i centrala Stockholm. Ju obekvämare bostäderna är, desto billigare är dom för att köpa”, konstaterar Nyhetscirkus fastighetsinvestering- och surströmmingsexpert Uolevi Ahonen. Han har nyligen köpt en parkeringsruta i centrala Stockholm för att uthyra den åt en ungpar som bostad.

Mer om bostadsinvestering i Svearikets avisor:
SvD 2.3.2012: Soprum annonserades ut som etta
DN 2.3.2012: Mäklare gjorde soprum till etta
GP 2.3.2012: Mäklare gjorde soprum till etta
AB 2.3.2012: Mäklare gjorde soprum till etta
SvD 20.2.2012: 650 000 kronor för en p-plats© 2024 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik