Press "Enter" to skip to content

Bostad, Jag övar min svenska, Senaste inlägg

Nu är det dags för dekorationsbelysningsdirektiv

Slutet av januari närmar sig. Alla utom jag har tagit bort sin julbelysning. Det kan jag inte förstå. Fortfarande är det mörkt.

Dekorationsbelysning behövs fortfarande i januari. Hallå, Bryssel – vi behöver ett direktiv!

Mörkt när man vaknar. Mörkt när man kommer hem från jobbet. Nattens längd i Norden är just nu minst 15 timmar per dag.

Och om vi inte har snö känns det ännu sämre.

Om december tycker jag mycket för att det finns lyktor, ljusslingor och andra dekorationsbelysningar överallt. Samma stilen kunde vi alla ha hela januarimånaden. Kanske även ett par veckor under februari. Kunde vi säga att från början av november tills den 15nde februari?

För att att alla kunde förstå den här saken, behöver vi ett direktiv. Hålla där i Bryssel! Jag vill beställa ett dekorationsbelysningsdirektiv om obligatorisk dekorationsbelysning fråm den 1sta november tom februari den 15nde på områdena, vilka ligger norr om latituden 55.

Direktivets motivering:
1. Utveckling och ekonomisk tillväxtmöjligheter för europeiska företagare som vill utveckla sin affärsidé och affärsmodell inom dekorationsbelysningsbranschen, liksom ledbelysning. (När vi har latituden 55 som gräns har vi även Köpenhamns storstadsområde med sina 2 miljoner invånare med i vårt obligatoriska dekorationsbelysningsområde).
2. Människornas hälsa.

Tusen tack! Nu blir vi alla gladare, inte sant?

Det här var del 7/100 av min #Blogg100 -blog “Jag övar min svenska”.

Dela!


© 2023 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik