Press "Enter" to skip to content

Finska rike, Huller och buller, Media, Nyheter och gammelheter, På tapeten, Senaste inlägg

Tidning skrev oerhört oprofesionellt om Guggenheim

En person skadades när en tidning i Helsingfors publicerade artiklar som inte berömde Guggenheimmuseum. Skadan var mycket allvarlig.

Bilbao skulle ha blivit ruinerad utan Guggenheimmuseum.

Den ledde till att offret skickade en kommentar på tidningens webbsida med sitt eget namn. Händelsen inträffade på Hufvudtadsbladets webbsida www.hbl i morse.

Personen använde namnet Rafaela Seppälä. Enligt kommentaren är det “oerhört oprofessionelt att HBL ställer sig så starkt emot någonting som skall debateras och var finns många sidor som är värda att tänka på.”

Rafaela Seppälä är en av finska Sanomakonsernens storägare. I en intervju har hon nyligen föreslagit att regeringen kunde bevilja skattebefirelse för pengar som har givits åt Guggeinheimmuseum som gåva.

Guggenheimstiftelsens utredning om nybyggandet i Helsingfors offentliggjordes på tisdag. Enligt utredningen kunde Guggenheimmuseum byggas på Skatudden i Helsingfors.

Guggenheimstiftelsen håller på att göra konstmuseumsaffärer med franchisingkoncept. Guggenheim har kioskor i New York, Bilbao, Venedig och Berlin. Företagets Butik i Abu Dhabi ska öppnas nästa år.

Helsingfors ska ruineras om Guggenheim-kedjan inte får komma inne i staden.

Oprofessionalism i andra avisor:
Hbl 12.1.2012: Guggenheim räknar fel med 2,2 miljoner

Mer professionella artiklar om saken har publicerats även i Sverige:
DN 10.1.2012: Finskt Guggenheim-museum allt närmare
SR 10.1.2012: Helsingfors kan få eget Guggenheim
SvD 10.1.2012: Finskt Guggenheim-museum allt närmare© 2022 Nordpol Produktion, Cheatingu Consulting och Finska Nyhetscirkus, BOX 1047, 00101 HELSINGFORS, FINLAND | Nyhetscirkus är en internationel satirisk webzine, dvs en gratistidning på nätet | Ansvarig utgivare: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Humör, komik, satir, parodi, travesti och andra slags av burlesk jonglering med text och bild började vi med sajten cheatingu.com år 2004 | Integritetspolitik