Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Maahanmuuttajat ratkaisevat Helsingin lumiongelmat

Rakennusvirasto ja huoltoyhtiöt ovat tyytyväisiä maahanmuuttajien lumitöihin Helsingissä. Talveen ajoittuneet lumisateet ovat tänä vuonna yllättäneet hallinnon ja yritykset.

Turvapaikanhakijain lumityöt ratkaisevat Helsingin lumenaurausvajeen. Moni kaupungin katu saataneen rakennusviraston arvion mukaan liikennöitävän kuntoon kolmessa kuukaudessa, jos maahanmuuttajat lapioivat lunta 24 tuntia vuorokaudessa.

Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osaston kaikki aika on viime viikkoina kulunut lumenaurausta käsittelevien puheluiden hoitamiseen. Myös moni kiinteistönhuoltoyhtiö on joutunut tinkimään normaalipalveluidensa tasosta, koska niiden palvelupuhelimet ovat ruuhkautuneet.

Hallinnollisesti lumen poistaminen kuuluu pääkaupunkiseudulla joko kaupungille tai kiinteistönomistajalle. Kaupunki aikookin näillä lumilla perustaa työryhmän selvittämään lumitöiden hallinnoinnin laajentamista. Kiireellisintä on kuitenkin aurata ajoradalla oleva lumi jalkakäytäville ja ovien eteen.

“Maahanmuuttajat vievät meidän lumityöt”

Helsinkiläinen Mika Korhonen-Virtanen kritisoi voimakkaasti turvapaikanhakijoiden Punavuoressa käynnistyneitä lumitöitä. Korhosen mukaan maassamme pitäisi ensin hoitaa suomalaisten asiat.

“Tulevat tänne viemään meidän naiset ja lumityöt”, Korhonen-Virtanen kiteyttää.

Korhonen-Virtanen on ollut työttömänä viimeiset kolme vuotta. Hän ei ole päässyt kodistaan ulos viikkoon, koska hänen asuintalonsa ulko-oven eteen on satanut lunta.

“Ja mitäpä siellä ulkona, kun autolla ei voi ajaa, koska myös sen päällä on lunta”.

Aiheesta muissa aviiseissa:
KU 2.2.2010: Turvapaikanhakijat tarjoutuvat lumitöihin Helsingissä

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.