Press "Enter" to skip to content

Talous

Tässäkö maamme nopein vaurastuja?

Kuntatyönantajan palveluksessa pääkaupunkiseudulla työskentelevä kätilö on onnistunut nelinkertaistamaan ansiotasonsa neljässä vuodessa.

Helsingin pitäjän kätilönä työskennelleen Ulrika Hermoniuksen tulojen roima nousu käynnistyi vuonna 1822, kun hän uhkasi erota toimestaan pienen palkkansa vuoksi. Tuolloin pitäjänkokous päätti korottaa hänen kolmen viljatynnyrin vuosipalkkansa 4,5 viljatynnyriin.

Koska Hermonius uhkasi erolla jälleen vuonna 1826, pitäjänkokous lupasi hänelle pitäjänmakasiinista 12 viljatynnyriä vuodessa.

Asia käy ilmi Helsingin pitäjänkokouksen pöytäkirjasta vuodelta 1826. Uutissirkus päivittää sivuilleen lisää tuoreimpia verotietoja jälleen noin vuoden kuluttua.

Lue Uutissirkuksesta myös:
Kuntatyönantaja nosti kätilön palkkaa
Löytyykö ruokasijoituksista uusi turvasatama?Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.