Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Talous

Kuntatyönantaja nosti kätilön palkkaa

Kuntatyönantaja on nostanut kätilön palkkaa. Työnantaja lupasi korottaa kätilölle maksettavaa palkkaa kahdessa erässä yhteensä 300 prosenttia.

Sopimuskauden loppupuolella kätilö saa palkakseen pitäjänmakasiinista 12 viljatynnyriä, käy ilmi Helsingin pitäjänkokouksen pöytäkirjasta vuodelta 1826. Palkkaneuvottelut alkoivat vuonna 1822, jolloin Helsingin pitäjän kätilö Ulrika Hermonius uhkasi erota toimestaan pienen palkkansa vuoksi.

Pitäjänkokous päätti ensialkuun korottaa Hermoniuksen kolmen viljatynnyrin vuosipalkan 4,5 viljatynnyriin. Koska hän kuitenkin uhkasi jälleen vuonna 1826 erota toimestaan, pitäjänkokous päätyi uuteen korotukseen.

Kunnallinen työmarkkinalaitos on tähän asti ollut vaitelias kätilön parinsadan vuoden takaisesta palkankorotuksesta. Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan kyseessä on kuitenkin niin merkittävä ennakkotapaus, että siitä keskusteltaneen hoitajien työtaistelun sovittelulautakunnassa loppuilta ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunnassa ja Tehyn valtuustossa koko ensi yö ja vähän aamupuoltakin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on helpottunut asian saamasta käänteestä, koska hän ei ole ollut mukana lupaamassa Hermoniukselle palkankorotusta.

Aiheesta muualla:
HS 19.11.2007: Melkein vuoden mittainen vääntö hoitajien palkankuopan korjaamisesta

Be First to Comment

Leave a Reply

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.