Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Katso talousnobelistin salainen sijoitussuunnitelma!

Tuore talousnobelisti Christopher Sims ei aio sijoittaa palkintorahojaan, vaan hän pitäytyy käteisessä. Me näemme ajatuksen takana sijoitussuunnitelman, jonka vuosituotto mitataan sadoissa prosenteissa.

Johtavat ruotsalaiset talouslehdet antavat vahvan signaalin siitä, että talousnobelisti Sims luottaa kolmanteen perättäiseen lumitalveen.

Kun Sims eilettäin mainitsi Ruotsin radion haastattelussa suosivansa käteistä, paniikkiin taipuvaisimmat kiirehtivät realisoimaan salkkunsa osakepositiot. Se on hyvä liike, jos ei pysyttele sataprosenttisesti cashina liian kauan.

Me luemme lähes joka viikko talousuutisia usealla kielellä. Ruotsin johtavista talouslehdistä Hudiksvalls Tidning ja Borås Tidning antavat kaikkein selkeimmän signaalin siitä, mitä Sims ja muut käteismiehet juuri nyt aikovat tehdä.

He yllättävät ne, jotka talvi yllättää.

He aikovat ostaa lumilinkoja. Heistä monet ovat jo aloittaneet lumilinkopositionsa kasvattamisen. Esimerkiksi Hudiksvallissa sijaitseva Granngården-rautakauppa ja XYZ-maskiner -koneliike ovat tehneet lumilinkokauppaa nousevalla volyymilla jo keskikesästä lähtien.

Nämä heikot signaalit ovat niin vahvoja, että harkitsemme lumilinkojen, lumilapioiden ja turvavaljaiden hankkimista. Jos kolmas perättäinen lumitalvi toteutuu, viimeistään tammikuussa näiden varusteiden arvo katukaupassa ylittää reippaasti niihin sijoitetun alkupääoman arvon.

Emme omista rautakauppasektorin osakkeita, koneliikkeitä, lumilinkoja, -lapioita tai turvavaljaita. Meidän lompakossamme on täälä hetkellä Ykkösbonus-kortti ja 58 euroa cashia.

Uutissirkuksessa myös:
Tamperelaisesta rautakaupasta löytyi myyjä
Lue Aki ja Turo Hämäläisen koko tuotanto

Heikkoja taloustiedesignaaleja muualla:
Hudiksvalls Tidning: Stekhet marknad för snöslungor
Borås Tidning: Snöslungorna kan ta slut – i år igen
SR: Nobelpris i ekonomi till Sims och Sargent
IL: Tiedemiesten ennuste: Talvesta tulee jäätävän kylmä!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.