Press "Enter" to skip to content

Teknologia , Uusimmat

Helsinki lisää vanhusten hautausautomaatteja

Helsinki kaksinkertaistaa hautausautomaattien määrän vanhusten kotihoidossa. Automaattien avulla kotipalvelusta voidaan lähivuosina poistaa ihmistyövoima.

Hautausautomaatti hoitaa kotonaan menehtyneen vanhuksen hautajaiset ja pystyttää haudalle vanhuksen tekemän sopimuksen mukaisen ristin.

Hautausautomaatti tarkkailee vanhuksen hengitystä, pulssia, verenpainetta ja hänen kävelysauvojensa sijaintia. Jos vanhus menehtyy kotonaan, automaatti tulostaa kuolintodistuksen, siirtää vainajan arkkuun, kuljettaa etukäteen valitulle hautausmaalle, lukee muistosanat ja laskee hautaan.

Vanhuksen valinnan mukaan hän voi saada myös tuhkauksen. Laite välittää vanhuksen hautajaisista suoraa videokuvaa, jotta omaisten ei tarvitse keskeyttää työpäiväänsä.

“Asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä automaatteihin. He voivat kuolla silloin kuin itse haluavat”, hautausautomaatteja vuokraavan Cheatingu Consultingin projektisuunnittelija Pietujuhani Kalma toteaa.

Koneet sopivat erityisesti huonokuntoisille kunnille, jotka voivat vuokrata niitä sosiaali- ja terveystoimensa viimeisillä rahoilla. Korkean teknologian Suomessa automaatteihin voidaan kehittää myös täysin uusia sovelluksia, jotka tekevät niistä entistä kokonaisedullisempia.

“Some-sovelluskehittäjämme työstävät rajapintaa, jonka avulla hautausautomaatti päivittää vanhuksen kuoltua hänen Facebook-sivunsa, Twitter-tilinsä ja LinkedIn-tietonsa. Näin vanhuksen omaiset ja ystävät saisivat tiedon kuolemasta reealiajassa ilman että heidän informoimisensa sitoisi ihmistyövoimaa.”

“Alasta voi tulla Suomelle uusi Nokia, Tottijärvi tai Pirkkala, ainakin jos Tekes aluksi tukee sitä vähintään 16 miljardilla eurolla”, Pietujuhani Kalma ennakoi.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.