Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Ruotsalaisviranomaiset estivät sähkön hintakilpailun

Mies aikoi valmistaa asunnossaan ydinreaktorin, mutta poliisi ja säteilyturvallisuusviranomaiset keskeyttivät hänen hankkeensa Ruotsin Ängelholmissa.

Ruotsalaismies joutui jo puuhiensa alkumetreillä havaitsemaan, että Pohjolan sähkömarkkinat ovat tarkasti vartioidut. Kun mies tiedusteli kirjeitse säteilyturvallisuusviranomaisilta, onko laillista rakentaa omassa kodissaan ydinreaktori, viranomaiset hälyttivät paikalle poliisit.

Ennen poliisien saapumista mies ei ehtinyt toimittaa reaktoristaan sähköä valtakunnanverkkoon.

Ydinreaktorikokeilut eivät onnistuneet ennen poliisien saapumista. Jos reaktori olisi toiminut, “olisi varmaan syntynyt hieman lämpöä ja säteilytasotkin olisivat nousseet”.

Jotta sähkömarkkinoille olisi todella syntynyt uusi kilpailija, mies olisi tarvinnut myös turpiinin ja generaattorin.

“Ja niitä on valtavan vaikeaa rakentaa itse”, mies sanoo.

Poliisit pidättivät ydin- ja hiukkasfysiikkaa harrastaneen miehen ja takavarikoivat hänen reaktorinsa rakennustarpeet. Projektinsa aikana mies oli ehtinyt ainakin keittää kolmea radioaktiivista ainetta rikkihapossa, jotta olisi saanut ne sekoittumaan.

Mies ehti käyttää hankkeeseensa reilut 600 euroa. Hän tilasi radioaktiivisia aineita nettikaupoista ja hajotti palovaroittimensa ilmeisesti siksi, että olisi päässyt käsiksi sen sisältämään radioaktiiviseen amerikkiumiin.

Aiheesta Ruotsissa:
Dagens Nyheter: Ville bygga kärnreaktor hemma i lägenheten
Svenska Dagbladet: Försökte tillverka kärnreaktor i lägenheten
Helsingborgs Dagblad: Försökte bygga kärnreaktor i lägenhetTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.