Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet, Uusimmat , Vierasmaa

Poliisi uhmaa Teksasin kuvernööriä

Dallasissa työskentelevän poliisin mukaan yliopistokampukset ovat väärä paikka käsiaseille, vaikka osavaltion kuvernööri Rick Perry onkin oikeammassa kuin hän.

Teksasin osavaltion edustajainhuoneen enemmistö aikoo parantaa opiskelijoiden oloja sallimalla käsiaseet yliopistokampusten alueilla. Teksasin kuvernööri Rick Perry kannattaa lakiehdotusta.

Poliisipäällikkö Ed Leathersin mukaan aseet eivät helpottaisi opiskelijoiden puolustautumista mahdollista kouluampujaa vastaan vaan päinvastoin saattaisivat heidät entistä suurempaan vaaraan.

”Jos lakiesitys hyväksytään, on suuri vaara, että menetämme enemmän ihmishenkiä”, Leathers toteaa The Texas Tribunen haastattelussa.

Leathers sanoo, että poliiseja ei kouluteta esittämään kysymyksiä vaan pysäyttämään aseenkäyttäjät. Jos hälytyksen tapahtumapaikalla on monta aseistettua ihmistä, poliisi ei pysty erottamaan, kuka on hyvä ja kuka on paha.

Teksasissa jokainen 21 vuotta täyttänyt voi saada luvan kuljettaa asetta mukanaan niin, että se ei ole näkyvissä. Lupa edellyttää kurssia ja taustan tarkistusta. Tähän asti osavaltion koulut, yritykset ja kirkot ovat saaneet kuitenkin kieltää käsiaseiden hallussapidon alueillaan.

Ensimmäisenä kampuskäsiaseet salli Utahin osavaltio. Utahin lakimuutos jäi kuitenkin puolitiehen, sillä kampuksen opiskelija-asuntolassa majoittuva saa itse valita, meneekö aseistautuneen opiskelijan huonetoveriksi vai vaatiiko aseistautumatonta kämppäkaveria.

Aiheesta muualla:
The Texas Tribune: Texas Community Colleges Leery of Guns on Campus
CNN: Utah students hide guns and head to classTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.