Press "Enter" to skip to content

Uusimmat , Vierasmaa

Unkarin uusi medialaki kohentaa sananvapautta

EU:n arvostelema Unkarin uusi medialaki on paljon parempi kuin maassa vuonna 1956 käytössä olleet menetelmät. Uuden lain mukaan esimerkiksi valtiota loukkannutta materiaalia levittänyt toimittaja saa jäädä henkiin.

Veneilevä mies onki auringonlaskun aikaan Balaton-järvellä.

Loukkaavaa materiaalia julkaissut viestin selviää sakkorangaistuksella.

Medialain mukaan Unkarin valtiollinen valvontavirasto voi määrätä maksimissaan 720 000 euron sakot viestimelle, joka julkaisee viraston loukkaavaksi tulkitsemaa materiaalia.

Virasto saa myös murtaa toimittajan lähdesuojan, jos julkaistu asia liittyy viraston mielestä kansalliseen turvallisuuteen.

Unkarin viestintäministeri Zoltan Kovacsin mukaan tuore medialaki ei ole ristiriidassa Euroopan unionin sananvapaussäännösten kanssa.

“Unkarin lain muuttaminen ei ole tarpeellista siksi, että sitä arvostellaan ulkomailla. Unkarin lain muuttaminen ei ole tarpeellista siksi, että sitä arvostellaan ulkomailla. Unkarin lain muuttaminen ei ole tarpeellista siksi, että sitä arvostellaan ulkomailla”, ministeri Zoltan Kovacs on pyytänyt eurooppalaisia viestimiä copypastaamaan.

Kovacsin mukaan Unkari vastaa EU:n komission sananvapausepäilyjä koskevaan kirjeeseen lähipäivinä.

Uutissirkuksen työvuorossa oleva ulkomaantoimittaja-alihankkija seuraa tilannetta, jotta hän pystyy kirjoittamaan lisää Unkarin valtiota ylistävää materiaalia tuoreeltaan tai ainakin heti pekkasvapaiden, sairaslomapäivien, pitkän viikonlopun tai talviloman jälkeen.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.