Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Eduskunta oli vähällä keskustella luontokadosta

Elleivät oppositiopuolueet ja keskusta olisi tehneet hartiavoimin töitä eilistä välikysymystä käsiteltäessä, eduskunta olisi saattanut ajautua kantamaan huolta maapallon tulevaisuudesta.

näkymä Kolilta tyynen Pielisjärven yli, horisontissa siintää muhkea Uimaharjun sellutehdas
Välikysymyksen aiheena ollut EU:n ennallistamisasetus ei mitenkään voi olla vaikuttamatta tämänkään arkistokuvamme näkymään.

”Ei voi olla niin, että joku jossakin muualla väittäisi, että meidän pitäisi tehdä jotakin”, toteaa myös luoteissatakuntalainen somevaikuttaja Ilkka Raitaniitty, jota viime aikoina olemme haastatelleet aina kun juttuihimme on tarvittu kansan mielipide.

”En itse omista metsää, mutta tiedän kyllä, että missään muualla kuin Suomessa siitä ei pidetä yhtä taitavasti huolta. Ei täällä muuten niin hyvää puusatoakaan saataisi joka vuosi.”

Pääministeri Sanna Marinkin (sd.) vaikutti tyytyväiseltä välikysymyskeskusteluun. Marin on viime aikoina keskittynyt puhumaan luontokadosta Suomen rajojen ulkopuolella, missä se on täkäläiselle poliitikolle kaikkein turvallisinta.

Marinin mukaan Suomi voi siis tarvittaessa äänestää EU:n ennallistamisesitystä vastaan.

Luonnon suojelemiseksi EU haluaisi ennallistaa vuoteen 2030 mennessä 20 prosenttia alueista, joiden tila on heikentynyt. Ojitettujen soiden ennallistamisen ja vanhojen ja luonnontilaisten metsien hakkuukieltojen lisäksi myös rakennettuja ja pelloiksi raivattuja alueita pitäisi palauttaa luonnontilaan.

Suomessa EU:n ennallistamisasetus tarkoittaisi kenties noin 3,6 miljoonan hehtaarin ennallistamista vuoteen 2050 mennessä.

”Luontokato uhkaa ruuantuotantoa ja metsäkato kiihdyttää ilmastonmuutosta, mutta koska seuraukset eivät näy vielä huhtikuussa äänestyskopeilla, on tärkeintä jatkaa kuten ennenkin”, arvioi Uutissirkuksen maapallon tuhoutumis- ja vaalikampanja-asiantuntija Uolevi Ahonen.

Tämä teksti ei ole mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2023 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinä ja voita ilmainen ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.