Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Pätevin hakija valittiin virkaan

Tapaus sattui eteläsuomalaisessa suurkaupungissa. Asian arkaluontoisuuden vuoksi emme julkaise kaupungin nimeä. Virkaan valitusta käytämme salanimeä Paavo.

Mies kulkee mieli avoinna
Arkistokuvamme Paavo ei liity tapaukseen.

Tavoitimme Paavon tuoreeltaan kommentoimaan yllättävää nimitystään. Alansa johtavana kansainvälisenä asiantuntijana laajaa arvostusta nauttiva Paavo oli haluton kommentoimaan nimitystään omalla nimellään, mutta suostui avaamaan tuntojaan Paavona.

”Olihan se melkoinen yllätys”, hän tunnustaa.

”Olen vuosien varrella hakenut lukuisia johtavia virkoja, mutta aina on löytynyt tehtävään sopivampi puolueaktiivi, joka sattui olemaan palkintoviran tarpeessa. Myönnän, että oletin tälläkin kertaa käyvän samoin. Toivotaan, että maineeni ei tästä kärsi kohtuuttomasti.”

Virkalainsäädännön mukaan Paavo ei voi hoitaa virkaansa Paavona, vaan hänen täytyy esiintyä oikealla nimellään. Hänellä on syytä olla huolissaan ammatillisen arvostuksensa menettämisestä nimityksensä johdosta.

Viran täyttämisestä vastannut kokoomusaktiivi Seppo ”Hyväveli” Heikkinen pyytää suoraselkäisesti anteeksi hakuprosessin lopputulemaa.

”Kaikki tehtiin normaalin prosessin mukaisesti. Sovittiin, mille puolueelle virka kuuluu. Pätevyysvaatimuksista tiputettiin osaaminen pois jne jne. Kuitenkin lopulta kävi niin, että pätevin tuli valituksi” Heikkinen levittelee käsiään ja vakuuttaa, että opiksi otetaan eikä tällainen jatkossa toistu.

Seuraavana virantäyttövuorossa olevien vihreiden Merikaktus Jortikka ei halua kommentoida tapahtunutta muuten kuin toteamalla, että Paavo ei sovi heidän intersektionaaliseen virkanäkemykseensä eikä Paavojen kannata edes osallistua seuraavaan hakuprosessiin.

Teksti: Kauno Valo, Satiiriämpäri 2022 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2022 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin ja voita ilmainen ämpäri! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella tammikuun lopussa. Lue toki kaikki kilpailujutut!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.