Press "Enter" to skip to content

Pettymykset

Mies pettyi vakavasti koronarokotteeseen Kortesjärvellä

”Viikko rokotuksesta on jo kulunut, eikä 5G pelaa vieläkään” Raimo Rinta-Mäkeläinen, 79, sadattelee kortesjärveläisen liikenneaseman kahvilassa.

rukkasen verhoamassa kädessä Nokian kännykkä, takana lunta
Yhteys ei toiminut, vaikka sitä kokeiltiin usean tukiaseman vieressä.

Rinta-Mäkeläinen kokee sairaanhoitopiirin huijanneen häntä raskaimman kautta. Edes terveyskeskuslääkäri ei useasta vastaanottokäynnistä huolimatta ole kyennyt saamaan yhteyttä toimimaan.

”Vaikka Ala-Koskelan Kaappo vakuutti baarissa, että rokotteen mukana tulee se 5G-siru.”

Harkitsi kantaansa kauan

Rinta-Mäkeläinen sanoo miettineensä pitkään, suostuuko rokotettavaksi ollenkaan.

”ABC:n kahvilassa kuulin, että eräänkin evijärveläismiehen tutun tuttu oli kuollut kaksi päivää rokotuksen jälkeen. Oli jäänyt auton alle. Mutta riskeistä huolimatta päätin hankkiutua piikille. Lupaus nopeasta ilmaisesta nettiyhteydestä kiinnosti niin paljon, että varasin itselleni ajan.”

”Ajattelin, että jos rokotuksen jälkeen joka tapauksessa henki lähtee, niin saisipa viime päivät nauttia kunnon nettiyhteydestä ja katsella ravilähetyksiä vaikka kannonokassa istuskellen. Otin piirongin päältä laturista luottonokialaisenikin mukaan terveysasemalle.”

Viime päivinä Rinta-Mäkeläinen on etsiytynyt lähes kaikille lähiseudun linkkimastoille, mutta täysin tuloksetta.

”Naapurin Heimo väittää ettei Kortesjärvellä ole 5G-verkkoa vielä käytössä. Mutta en perskeles antanut periksi, vaan laajensin kierrostani aina Simpsiönvuorelle ja Vaasaan asti. Mutta ei vaan toimi!”

Vastatoimet jo mielessä

Pettymyksensä vuoksi Rinta-Mäkeläinen suunnittelee laajoja vastatoimia.

”Ensimmäiseksi käyn kippaamassa sontakuorman kunnanlääkärin mansikkamaalle. Ja laadin valituksen kuluttaja-asiamiehelle ja STM:lle ja THL:lle. Että onko meidät maalaiset taas asetettu eriarvoiseen asemaan? Että meille jaetaan vain vanhoja NMT- ja GSM-yhteyksiä, joilla ei netti pyöri. Näin ei rehtiä suomalaista miestä voi kohdella!”

Raimo Rinta-Mäkeläinen suree, että koko hänen loppuelämänsä näyttää kuluvan hitailla yhteyksillä.

”No sehän tässä harmittaakin että kun ei yhtään tiedä kuinka kauan tuon rokotteen jälkeen vielä henki pihisee. Että ehdinkö käymään tämän taistelun loppuun asti? Ja kannattaako enää jatkaa maakuntalehden kestotilausta, vai pitääkö siirtyä määräaikaistilaajaksi?”

Teksti: Vieno Huotarinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
Kannattaa taas kerran aloittaa täältä: thl.fi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.