Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Menestys riehaannutti kirjoituskilpailumme mitalistit

Satiiriämpäri-kilpailumme voittaja juhlisti kultamitaliaan osallistumalla työpalaveriinsa housut jalassa, hopeamitalisti sammui lumihankeen ja pronssimitalisti päätti mennä naimisiin. Kaikki kertoivat menestyksen mullistaneen koko elämän.

Kultaa:
Mikko Lievetsalo, 1970 FB-tykkäystä

jalassa pitkät housut, varpaat näkyvät valkoisen maton päällä
Mikko Lievetsalo riehaantui lähettämään meille selfien varpaistaan.

1. Miltä nyt tuntuu? Ilman koronavirusta en olisi tässä. Kokemuspiirini on laajentunut huomattavasti, koska etäpalavereiden aikana olen liittynyt Twitteriin ja Instagramiin, mistä myös löysin tiedon tästä kilpailusta.

2. Miten päädyit kirjoittamaan juuri valitsemastasi aiheesta, eli tekstin otsikolla Jälleen uusi monoliitinlöytö – Nyt ensimmäistä kertaa yksityisasunnosta? Sekin tapahtui etäpalaverissa, jonka alkupuolen ”odotellaanpa vielä hetki, että kaikki ovat paikalla” -keskustelussa viitattiin autiomaasta löytyneeseen monoliittiin. Ihan en saanut juttua valmiiksi yhdessä kokouksessa, vaan piti jatkaa kirjoittamista vielä seuraavassa.

3. Mitä on mielesi päällä juuri näinä aikoina eli mikä sinulle on tärkeää tai vähemmän tärkeää? Vain pyykinpesu on tärkeää. Palaverin alussa kun laittaa pesukoneen laulamaan, niin loppupuolella voi jo ehkä ripustaa kaiken kuivumaan.

4. Miten tästä eteenpäin? Voitto on innostanut minut tekemään aika rajuja juttuja. Tänään olin Zoomissa housut jalassa ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun alkupäivien. Ehkä ensi viikolla etsin jostakin myös sukat.

5. Kultamitalin voittajana sinulla on mahdollisuus saada yksi sinkkiämpäri. Valitsetko palkinnoksesi tämän maksullisen ämpärin vai perusteletko palkinnon vastaanottamisesta luopumista jollakin tavoin? En tarvitse ämpäriä. Voittajana haluan tulla Uutissirkuksen neuvonantajaksi hintaan 250 euroa/tunti, jotta kykenisitte järjestämään kirjoituskilpailun, jonka palkintoja artisti ei joudu maksamaan.

Hopeaa:
Aimo Junttura, 1338 tykkäystä

karvainen mies makaa hangessa pipo päässä ilmna paitaa, savuke suussaan
Aimo Junttura.

1. Miltä nyt tuntuu? Makaan lumihangessa lähellä sammumispistettä viikon kestäneen juhlinnan jälkeen. Tunnen yhä pelkkää lämpöä.

2. Miten päädyit kirjoittamaan juuri valitsemastasi aiheesta? Siis jutun otsikolla Dokumentti sisälsi totuudellisia väitteitä – tuhannet loukkaantuivat vakavasti? Olen aina kokenut tärkeäksi puolustaa yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevia.

3. Mitä on mielesi päällä juuri näinä aikoina? Seuraavaksi kirjoitan Raamatusta uuden painoksen MTK:n myöntämällä apurahalla.

4. Miten tästä eteenpäin? Laitan ensin CV:ni uusiksi, sitten tarjoudun Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi.

5. Hopeavoittajana sinulla on mahdollisuus saada kaksi sinkkiämpäriä, hinta 10 euroa/kpl eli yhteensä 20 euroa. Toivon, että ämpärit myydään jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle. Mieluiten Suomen Metsäyhdistykselle.

Pronssia:
Ari Tahvonen, 856 tykkäystä

nainen pipo syvällä päässään, maski peittää kasvot, pipo lähes kokonaan silmät
Ari Tahvonen.

1. Miltä nyt tuntuu? Tämä on ensimmäinen kilpailu, jossa koskaan olen päässyt palkinnoille. Rimaa hipoen tosin, vain yhden tykkäyksen erolla. En ollut syntynyt vielä vuonna 1980, mutta nyt tiedän miltä Thomas Wassbergista tuntui Lake Placidin olympialaisten 15 kilometrin hiihdon jälkeen: Hyvältä!

2. Miten päädyit kirjoittamaan jutun otsikolla Kolmevuotias Luka siirtää kaverisynttärinsä: ”Toivon, että ihmitet alkaitivat ajatella omilla aivoillaan”? Vääntelen mielelläni uutisotsikoita. Tämä syntyi aamukahvilla kännykkää selatessa.

3. Mitä on mielesi päällä? Haluaisin vaihtaa vanhan auton käytettyyn polkupyörään, mutta jos ei halua uutta sähköpyörää, niin autosta ei saa romutuspalkkiota. Se on aivan helvetin väärin, koska minä kuluttaisin kaikkein vähiten luonnonvaroja. Liikenneministeri kannustaa ihmisiä kuluttamaan, vaikka juuri sitä pitäisi hillitä.

3b. Saammeko kysyä puoluekantasi? En ole ainakaan Vihreä. Katso edellinen vastaus.

4. Miten tästä eteenpäin? Kun kokoontumisrajoitukset helpottavat, aion vaatia poikaystävääni menemään naimisiin kanssani. Olen heteronainen, joten kuka tahansa pappi kykenee vihkimään meidät.

5. Miten suhtaudut maksullisiin palkintoämpäreihin? Voisit saada niitä kolme kappaletta kymmenen euron kappalehintaan. Kieltäydyn. Ne sopisivat hyvin olohuoneen sisustuselementeiksi. Sinkkiämpärit ovat nousevat trendi, mutta en halua olla trendikäs.

Kovatasoisen kisan
voittajat anonyymeinä

Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailu oli jälleen erittäin kovatasoinen. Osanottajien määrä jäi nyt kuitenkin noin puoleen edellisestä kerrasta.

Satiirinen irrottelu tuntuu edelleen kuuluvan tabujen piiriin. Kärkikolmikko ei halunnut paljastaa henkilöllisyyttään. Perinteiseen tapaan olemme sopineet voittajien kanssa, että he vaihtavat oikeat nimensä maistraatissa eli nykyisessä DVV:ssä taiteilijanimiensä kaltaisiksi, jotta ystävien ja kylänmiesten on helpompi onnitella, tarjota mitalikahveja ja omakotitontteja tai -taloja.

Kuten kultamitalistimme antoi ymmärtää, maksulliset sinkkiämpärit eivät meidänkään mielestämme ole paras mahdollinen palkitsemismuoto. Ehkä kehitämme asiaa, etenkin jos seuraavaan Satiiriämpäri-kilpailuun mennessä näemme rahaa.

Uutissirkuksen suuri uutissatiirikilpailu Satiiriämpäri 2022 käynnistynee joka tapauksessa näillä näkymin jälleen ensi marraskuussa, ellemme sitten lykkää sitä seuraavaan vuoteen.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.