Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Televisiodokumentti sisälsi totuudellisia väitteitä ikimetsistä – tuhannet loukkaantuivat vakavasti

”Ensin tuli epäusko, sitten hätäännys ja lopulta paniikki. Miten veronmaksajien rahoilla voidaan kertoa tosiasioita parhaaseen katseluaikaan?” kuvailee MTK:n ylihakkuuneuvos Sakari Pölkky omaa kokemustaan.

sininen hetki: lumen peittämän järven laidassa tummaa havumetsää
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Yleisradion johto pahoittelee asiaa.

Tuhansien suomalaiskotien joulurauha järkkyi, kun ikimetsiä käsitellyt Yleisradion dokumentti esitettiin televisiossa tapaninpäivänä. Ohjelmassa väitettiin ennenkuulumattomasti suomalaisen metsätalouden hävittäneen ikimetsiä.

Metsätalousihmisten keskuudessa väitteet ovat herättäneet pöyristystä. Päivystävä kriisipuhelin tukkeutui heti ohjelman tultua ulos.

Sakari Pölkky on toipumassa järkytyksestään väliaikaisessa hermoparantolassa, jollaisia perustettiin sadantuhannen pahiten loukkaantuneen metsätalousvaikuttajan tarpeisiin.

Vaikuttajat ovat verranneet tosiasioita sisältäneen dokumentin esittämistä muun muassa Neuvostoliittoon, Donald Trumpiin ja Antikristukseen.

Yleisradion luonto-ohjelmasisällöstä vastaava toimittaja ei uskalla antaa haastattelua nimellään. Hänen mukaansa dokumentin esittämisessä oli kyse puhtaasti inhimillisestä virheestä.

”Metsät ovat herkkä aihe ja normaalisti aihetta käsittelevien ohjelmien sisältö tarkistetaan huolellisesti liiallisten tosiasioiden varalta. Nyt jotain meni selvästi pieleen”, hän sanoo.

”Jatkossa muistamme varmasti mainita, että suomalaista metsätaloutta harjoitetaan, jottei ikimetsiä hakattaisi Borneossa, Venäjällä ja Brysselissä”, vastaava toimittaja lupaa.

Teksti: Aimo Junttura, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.