Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Jälleen uusi monoliitinlöytö – Nyt ensimmäistä kertaa yksityisasunnosta

Helsingin Pihlajamäessä asuva Tuomo Mäkinen yllättyi havaitessaan sunnuntai-iltana monoliittimen. Se löytyi hänen asuntonsa vaikeakulkuisimmasta paikasta TV-tason vetolaatikosta vanhan matkaradion ja C-kasetin välistä.

monoliitin sormien päälle, alle pöytälaatikon sekalaisia johtoja ja yksi C-kasetti, vieressä pieni matkaradio
Mäkisen löytämä monoliitin oli lähes 25 millimetrin korkuinen. Paksuutta sillä oli jopa 3,5 millimetriä.

“Monoliittimen nähdessäni olin ensin, että onpas tämä aika mystinen, mutta kun vertasin esinettä vanhojen stereokuulokkeiden plugiin, älysin, että monoliitin se oli.”

Mäkinen on esittänyt teorian siitä, miten monoliitin on saattanut joutua juuri hänen kerrostaloasuntoonsa.

”Kyllä se minun itseni jäljiltä on. Kolmekymmentä vuotta sitten ostin matkaradion. Sen mukana tuli kuuloke, jossa oli monoliitin, mutta sitten sen johto katkesi ja muutossa ne joutuivat kokonaan hukkaan.”

”En arvannut, että sekä monoliitin että minun matkaradioni ovat olleet monta vuotta juuri tuossa olohuoneen laatikossa. Siinä on yleensä jalkojen lepuutusta varten rahi edessä, joten laatikkoa ei pääse avaamaan.”

Heti kun Mäkinen oli kertonut oudosta havainnostaan Facebookissa, hänen kotinsa ovikello alkoi soida.

”Useat ihmiset olivat selvittäneet asuntoni koordinaatit ja tulivat paikalle poseeratakseen somekuvissa monoliitin taustallaan.”

Eri puolilla maailmaa on viime viikkoina tehty useita monoliitinhavaintoja. Stereoiden yleistyttyä monoliittimet ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi, mutta bluetooth-teknologian myötä stereoliittimienkin arvellaan vähitellen katoavan.

Teksti: Mikko Lievetsalo, Satiiriämpäri 2021 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2021 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin! Voittaja ratkeaa Facebook-tykkäysten perusteella. Lue toki kaikki kilpailujutut!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.