Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Viimekertaisen Satiiriämpäri-kisan hopeamitalisti: ”Nyt jäänen lepäämään laakereillani”

”Jouduin vetäytymään vuoristoon erakoksi ja opettelemaan joogalentäjäksi”, paljastaa Aimo Repo, joka voitti sekä hopeaa että pronssia edellisessä Satiiriämpäri-kilpailussamme.

Leveäsolmioinen ihminen ämpäri päässään
Aimo Repo kieltäytyi viime helmikuussa palkintojensa eli viiden maksullisen ämpärin vastaantottamisesta.

Julkisuutta yhä välttelevä Repo vastasi kysymyksiimme sähköpostin välityksellä.

1. Miltä tuntuu, kun hopea- ja pronssisijoituksestasi on kulunut miltei vuosi?

Just nyt kantapäät ovat vähän hellinä ja hartioissa tuntuis olevan joku jumi.

2. Elämäsi muuttui varmasti valtavasti menestyksen myötä, millä lailla?

Identiteetti ja minäkuva ovat käyneet läpi suunnattoman murroksen. On myös valtava epävarmuus siitä, mitä kaikkea tämä oikein merkitsee.

Naapurini kertoi oppineensa luotettavan ja asiantuntevan oloisesta YouTube-videosta, että uudet tiedot koronavirusepidemian alkamisajankohdasta Kiinassa viittaavat syy-seuraus-yhteyteen kirjoituskilpailusuoritukseni kanssa.

Videota ovat jakaneet Facebookissa ehkä ainakin saksalainen lakimies sekä suomalainen karjatilallinen, joten kyllä sen täytyy olla totta. Syyllisyydentunteen ja paineiden keskellä eläminen on ollut monin tavoin vaikeaa.

3. Miten kestit menestyksen myötä saamasi julkisuuden?

Jouduin vetäytymään vuoristoon erakoksi ja opettelemaan joogalentäjäksi. Ahdistuksen helpottamiseksi olen lukenut Paavo Väyrysen kootut teokset etuperin, takaperin ja ylösalaisin. Uskoisin olevani tämän kaiken jälkeen vielä verrattain eheä mieleltäni.

4. Mitä neuvoja antaisit kuluvan vuoden kilpailijoille?

Kannattaa muistaa riittävä lepo ja nesteytys. Ne ovat avainasemassa menestykseen.

5. Voitit Satiiriämpäri 2020-kisassa sekä hopeaa (3400 FB-tykkäystä) että pronssia (3000 tykkäystä). Osallistutko nyt Satiiriämpäri 2021 -kilpailuumme?

Tämä on vaikea kysymys. Toisaalta kullan tavoittelu houkuttaa kovasti. Toisaalta epäilen, etten kestäisi pettymystä viimevuotista heikommasta suorituksesta. Turvallisempaa voisi olla vetäytyä lepäilemään näillä laakereilla.

Uutissirkus yritti saada haastateltavaksi myös taannoisen kilpailumme kultamitalistia Ramses Jokea, mutta emme yhdestä yrityksestämme huolimatta onnistuneet tavoittamaan häntä.

Palaa viimevuotisen Satiiriämpäri-kisamme kuviin ja tunnelmiin:
Kultaa: Ramses Joki: Aviomies hyvinpiteli perheenäidin Haapavedellä
Hopeaa: Aimo Repo: Mies pyysi anteeksi – Jopa miljoonien pelätään loukkaantuneen
Pronssia: Aimo Repo: Vahvistamattomat tiedot vahvistavat: Joulupukki tuo al_holin lapset kotiin – Seuraamme hetki hetkeltä

Osallistu ja voita!:
Lue ohjeet ja lähetä tekstisi Satiiriämpäri-2021 -kilpailuumme!Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2022 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.