Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Aviomies hyvinpiteli perheenäidin Haapavedellä

Tunteja kestänyt teko jätti kyläläiset järkytyksen valtaan.

kaksi pulua istuu vierekkäin saähkölangalla
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Haapaveden Mustikkamäki heräsi kuulaaseen lauantaiaamuun lokakuun 12. päivä vuonna 2019. Mikään ei viitannut siihen, että lähitunteina kylän päälle laskeutuisi käsittämätön hyvyys, joka peittäisi hetkeksi alleen rauhallisen arjen ja muuttaisi lopullisesti kaksilapsisen perheen tulevaisuuden.

Perheen lapset olivat tekohetkellä partioleirillä, joten tekijällä oli useita tunteja aikaa toteuttaa yksi järkyttävimmistä hyvinpitelyistä, joka Haapavedellä on tapahtunut.

Viereisessä talossa asuva Paula Ala-Paula näki keittiönsä ikkunasta, kuinka hyvinpitely alkoi kesken kirkasta aamupäivää.

“Naapurin perheenäiti haravoi pihalta lehtiä ja kaikki oli aivan normaalisti, kunnes näin perheen isän lähestyvän naista takaapäin.” Ala-Paula muistelee järkyttyneenä.

“Ensin luulin, että mies pyytää naista käymään kaupassa, koska maito on loppu, mutta sitten näin miehen kädessä höyryävän kahvikupin. Silloin tiesin, että jotain on pielessä.”

Mies pakotti naisen
sisään ja sulki verhot

Silminnäkijöiden mukaan mies pakotti tämän jälkeen naisen sisään ja verhot suljettiin. Paula Ala-Paula soitti välittömästi ystävälleen Sirpalle ja jäi seuraamaan tilannetta keittiön ikkunasta. Uhria vastapäätä asunut 103-vuotias Edelmiina Wahlenbergsson ei huomannut mitään erikoista kyseisenä päivänä.

Seuraavien tuntien tapahtumat perustuvat uhrin ja tekijän kertomuksiin. Varmana pidetään sitä, että aluksi mies pakotti naisen takaisin sänkyyn kahvikupin kanssa ja poistui keittiöön tekemään aamupalaa.

Jälkien perustella on päätelty, että teko jatkui makuuhuoneessa, jossa mies pakotti naisen syömään aamupalaa sängyssä samalla kuin hieroi tämän jalkapohjia. Tämän jälkeen uhrin ja tekijän tarinat eroavat toisistaan. Uhrin mukaan sängystä siirryttiin olohuoneeseen, jossa mies pakotti naista katsomaan paidantonta Frasieriä Outlander-sarjassa samalla kuin hieroi tämän hartioita.

Tekijä kertoi sählykaverin kuulusteluissa TV-sarjan olleen “joku salkkarit tai mitä näitä on”.

Uutissirkuksen maakuntatoimittaja pääsi haastattelemaan uhria Haapaveden Marttojen neulekahvilassa. Uhri kertoi olevansa edelleen järkyttynyt tapahtuneesta.

“Sitä luulee tuntevansa miehensä ja sitten jotain tällaista tapahtuu”, pyöritteli perheenäiti päätään.

“Haluaisin edelleen uskoa, että mieheni on se sama jurottava mörrimöykky kuten aikaisemmin, mutta kyllähän se mietityttää voiko jotain tällaista tapahtua uudestaan ja kuinka pitkälle hyvinpitely voi seuraavalla kerralla mennä.”

“Saisi miettiä, mitä tekee
näin pienessä kylässä”

Hyvinpitely puhutti myös Haapaveden keskustassa sijaitsevassa kahvila Aromituvassa.

“Kyllä Jore saisi miettiä mitä tekee näin pienessä kylässä. Meidän muori on ruvennut vaatimaan vaikka mitä, kun kuuli mitä on tapahtunut”, puhisee paikallinen sokerileipuri Ramires Jam-Koskinen.

Yleinen mielipide kahvilan pöydässä oli, että yleistyneiden hyvinpitelyiden syynä ovat suureen suosioon nousseen Maaret Kallion blogikirjoitukset.

Satiiriämpäri 2020 -teksti pilkullisen metalliämpärin kyljessä

“Kyllähän sitä on tiedetty, että suurissa kaupungeissa näitä on tapahtunut, mutta en olisi uskonut, että ilmiö rantautuu tänne Haapavedelle näin pian”, Jam-Koskinen jatkaa.

Tapausta on käsitelty myös Haapaveden yläkoulussa, jossa oppilaille on painotettu, ettei fyysisen eikä henkinen hyvinpitely kuulu normaalin parisuhteeseen.

Teksti: Ramses Joki, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.