Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Kyllästyi odottamaan ja perusti oman huoltovarmuuskeskuksen – ryhtyy leikkaamaan rintaliiveistä suojamaskeja

Helsinkiläinen Twitter-vaikuttaja Touko Peräkumpu, 47, väsyi koronakriisin ratkaisun pitkittymiseen ja toimi kuten kuka tahansa aikaansaava keski-ikäinen mies olisi toiminut samassa tilanteessa.

rintaliivien toinen kuppi kasvojen yli vedettynä
Alustavien testien mukaan rintaliivimaski ei sovi hengityssuojaimeksi, mutta se kestää jopa satoja pesukertoja.

”Ei voi olla niin, että vaikka poikkeustilaa on jatkunut jo useita päiviä, kriisi ei ole vieläkään ohi”, Peräkumpu jyrisee.

Hän kertoo suhtautuneensa koronaepidemian levitessä tehtyihin toimiin epäillen jo pitkään.

”Heti huhtikuun alussa twiittasin, että näin jo tammikuussa, että eihän tästä tule yhtään mitään.”

Niinpä Peräkumpu jätti hyväpalkkaisen konsulttityönsä ja lähti täysin uusiin haasteisiin.

Hän perusti myöhään eilisiltana kahden työkaverinsa kanssa oman yksityisen huoltovarmuuskeskuksen. Ensimmäisenä toimenaan hän tilasi metroasemalla kohtaamaltaan mieheltä miljoonat rintaliivit.

”Mies sanoi syvällä kurkkuäänellä ’hei, kaveri’, otti minua hihasta kiinni ja vinkkasi, että kun yhdet rintsikat leikkaa kahtia, niistä saa kaksi suojamaskia. Toinen remmikin on kummassakin jo valmiina.”

Kun mies vielä kertoi, että voisi myydä Peräkummulle miljoonat käytetyt rintaliivit, hän teki sopimuksen heti.

”Näinä aikoina nopeat syövät hitaat.”

Peräkumpu toimitti rintaliiveistä pyydetyn hinnan, viisi miljoonaa euroa pieninä seteleinä, jo samana yönä Herttoniemen metroaseman bussilaiturille roskiksen taakse.

Parhaillaan hän seisoo Helsinki-Vantaan lentokentällä odottamassa tilaustaan.

”Mies lupasi, että lasti saapuu viimeistään tänään tai huomenna.”

Koska rintaliivit pitää leikata kahtia, Peräkumpu päätyi tilaamaan mieheltä myös miljoonat sakset.

”Viidellä miljoonalla irtosivat nekin. Niihin kerään vielä rahaa, mutta ainakin kolme hopeavesikaupalla muhkeat voitot tahkonnutta riskisijoittajaa on lähtenyt innolla mukaan.”

Peräkumpu aikoo tarjota oman huoltovarmuuskeskuksensa osaamista myös valtion huoltovarmuuskeskukselle. Hän korostaa, että hänellä on laaja asiantuntemus kriisiaikojen hankinnoista. Ennen nykyistä uraansa hän on muiden muassa kirjoittanut aiheesta kolme twiittiä.

Aiheesta muualla:
Vaikka kuinka paljon, mutta yhä on hyvä aloittaa täältä: thl.fi

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.