Press "Enter" to skip to content

Talous

Näillä kolmella kikalla turvaat eläkepäiväsi

Onko eläkekertymäsi 37 euroa kuukautta kohti? Tuliko ennakkoperintö jo mällättyä? Eikö eläkettä kerry matalapalkka-alalla? Eipä hätää, eläkevuosista voi Karkkilan Eläkeaktivistit ry:n julkilausuman mukaan suojautua muutamalla näppärällä kikkakolmosella.

kolme eläkeläistä seisoo Ruotsin-laivan kannella ja katselee vastakkaiseen suuntaan seilaavaa toista matkustaja-alusta
Yksi eläkeaktivistien säästöoivallus: risteilyt.

Uutissirkus tavoitti lankapuhelimitse KE-yhdistyksen toiminnanjohtaja Paulikki Tomppurin, joka kollegoineen on väsymättömällä tarmolla edistänyt oman kuntansa eläkekurjuuden torjumista.

Vuoden 2019 lopussa julkaistun ’Eläkkeelle empsis’ -vihkosen neuvot rohkaisevat ikääntyviä maltillisen kansalaistottelemattomuuden lähteille.

Eläkeaktivisti
suosittelee
rikossuunnitelmaa

”Onhan se hirveän kamalaa, jos ensin istumatyöskennellään 40 vuotta ja sitten tulot puolittuvat. Ei kaikkia senioreita viehätä eläkepäivien vietto muuttotappiokunnan itsemurhayksiössä, vaihtoehtoisia polkuja on oltava”, Tomppuri alustaa.

KE:n kolmisivuisessa manifestissa, joka muuten asiasta kolmanteen sai painotalon itkemään, on kolme railakasta keinoa turvata riittävä elintaso kultaisten vuosien ajalle.

”No ensinnäkin vankilathan ovat todella viihtyisiä nykyään. Kun täyttää 67 vuotta, kannattaa jo olla hyvä rikossuunnitelma plakkarissa. KE ry suosittelee esimerkiksi aseellista ryöstöä, maanpetosta tai mittavaa kavallusta. Häkki heilahtaa varmasti, ja loppuvuodet menevätkin mukavasti täysihoidossa.”

Henkirikoksiin KE ei neuvo ryhtymään, koska niistä annettavat rangaistukset ovat yleensä joko kirjallinen nuhtelu tai rikesakko.

”Toinen hyvä optio on hakea kaikki mahdolliset joustoluotot ja pikavipit sekä vetää luottokortit tappiin. Sitten vain muutetaan vähin äänin esimerkiksi Paraguayihin, Ecuadoriin tai muuhun sopivan korruptoituneeseen maahan. ”

Risteilyalus vai
purkutuomiorytökasa?

Tomppurin mukaan maastamuutossa on tuplavarmenne lokoisien eläkevuosien varalle: mikäli jää rahoinensa maahantulotarkastuksessa kiinni, pääsee vaivatta kaltereiden taa. Tässä tapauksessa tosin kannattaa miettiä etukäteen, ovatko eläkepäivät portoviejolaisessa rangaistuslaitoksessa mukavammat kuin juvalaisessa taajamakerrostalossa.

Kolmas ratkaisu hakee vielä lopullista muotoaan, mutta nykyhinnoilla jatkuvakestoinen risteily välillä Helsinki-Tallinna on kuukautta kohden vähemmän kuin minimieläke.

”Satamissa kannattaa pistäytyä sen verran, että saa ostettua leipää ja kahvia. Laivabuffetit tuppaavat olemaan vähän turhan hintavia, joten retkikeitin ja pottusäkki mukaan. Viihdykettähän laivoilla on todella runsaasti, sinne vaan Suomi-diskoon ja Simo Silmun soolokeikalle”, Tomppuri rohkaisee.

Karkkilan Eläkeaktivistit muistuttaa, että pari kuukautta laivan autokannen alla voi hyvässä lykyssä johtaa omien tavoitteiden uudelleenasetteluun.

”Moni ystäväni on todennut, että ihan kiva se minimieläke purkuvalmiissa röttelössä sittenkin on, ainakin jatkuvaan merenkäyntiin ja oksenteleviin maakuntamatkustajiin verrattuna.”

Teksti: Helena Lummekivi, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.