Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Uutissirkus selvitti, missä Suomen kunnissa on eniten asenteita

Viidessä kunnassa asenteita on enemmän kuin ihmisiä.

syyssäähän lämpimästi pukeutuneita ihmisiä jonossa
Kuvassamme on havaittavissa 33 ihmistä ja lähes 50 asennetta.

Suomessa on noin 5,6 miljoona erilaista asennetta, paljastaa Uutissirkuksen selvitys. Asenteet ovat iäkkäissä mielissä, sillä lähes 75 prosenttia asenteista on yli 51-vuotiailla. Uutissirkus vieraili Äänekoskella, jossa asenteita on enemmän kuin ihmisiä.

Kuin monitoimihalli somerolaiselle tai Ämmässuo espoolaiselle. Näin luonnehtii asenteiden merkitystä äänekoskelaisille Asenteet on -yhdistyksen pääsihteeri Jalo Jahnukainen.

”Suunsoitto on monelle se tärkein harrastus, ja asenne on suunsoittajan tärkein kampe.”

Keski-Suomessa Äänekosken partailla asenteita riittää. Noin 18 000 asukkaan kunta johtaa yhdessä Juupajoen kanssa tilastoa siitä, missä kunnissa on eniten asenteita asukkaita kohden. Tarkastelussa olivat mukana yli sadan asukkaan kunnat.

Äänekoskella ja Juupajoella on 110 luvallista asennetta jokaista sataa asukasta kohden. Kolmantena vertailussa ovat jaetulla sijalla Kokemäki ja Hattula, joissa asenteita on sataa asukasta kohden 105. Myrskylässäkin asenteita on 101 sataa asukasta kohden.

Asenteita on siis enemmän kuin maassa asukkaita, ilmenee Attitudes Without Borders -analyysilaitoksen tekemästä selvityksestä.

Suunsoittaja Isto Kiljusen, 58, kotitalon pihassa näkee heti, mistä Äänekosken suuressa asennemäärässä on kyse. Ympärillä on vettä, vettä ja sen jälkeenkin korkeintaan metsää. Pihalla aitauksessaan menoa tarkkailee airedalenterrieri Mara, ärhäkkä räksyttäjä parhaasta päästä.

”Mitäs täällä on muuta tekemistä kuin ärhäköidä? Ja ilman pysyvää asennetta suunsoitto olisi kuin froteesukan kiskomista vain yhdestä päästä”, aprikoi Isto Kiljunen lemmikkiään vastakarvaan rapsuttaen.

Kiljusen sanansäilä on viimeksi päässyt tositoimiin haastattelupäivän aamuna.

Vauva.fi:n keskustelupalstalla nimimerkillä ”Vierailija” Kiljunen oli ottanut vahvasti kantaa keskusteluketjuissa ”Vauvakuume ja miehen outo käytös” sekä ”Naapurienne oudot tavat”. Vahva asenne hänellä on sekä nykymiehen pehmoroolia vastaan että sen puolesta. Naapureitaan hän niin vihaa kuin rakastaakin.

Satiiriämpäri 2020 -teksti pilkullisen metalliämpärin kyljessä

”Jos sanat voisivat tappaa…”, Kiljunen siteeraa tunnettua antiikin ajan ajattelijaa, jonka nimeä hän ei juuri nyt muista. ”Vaan asennetta sillä kaverilla riitti!”

Teksti: Ulpu Meri, Satiiriämpäri-kilpailija

Aiheesta muualla:
HS 8.11.2019 HS selvitti, missä Suomen kunnissa on eniten aseita
Pyhtää, kunnanjohtajan blogi: Asenne ratkaisee

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.