Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Uutissirkuksen tutkimus: tuotantoeläintä ei haittaa kuolla

Kolme vuotta kestäneessä tutkimuksessa seurattiin yli tuhannen tuotantoeläimen matkaa syntymästä teuraaksi. Sen aikana havaittiin, että tuotantoeläimet uhraavat mielellään elämänsä suomalaisen ruokaympyrän ja kansalaisten tasapainoisen ravinnon varmistamiseksi.

ateria, kokolihaa ja punaviiniä
Arkistokuvamme tuotantoeläin oli tyytyväinen päästessään näin koreaan pöytään.

Uhrautumismotivaatiota mitattiin haastatteluilla ja kyselyillä.

“Havainnot olivat hämmästyttävän yksiselitteisiä, sillä yksikään eläin ei kertonut olevansa harmissaan ennenaikaisesta teurastuksesta”, tutkimuksen toteuttanut Uutissirkuksen pulttipyssy- ja etiikka-asiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

Tutkimuksessa mukana olleen sikalan omistajan Rauni Iso-Alatalon mukaan hänen sioillaan ei ole ollut mitään valittamista.

”Hyvin ovat syöneet ja kiljuen menneet autoon. Ei ole kukaan sanonut, että harmittaa”.

Tutkimuksen innoittamana MTK aikoo lisätä varoja verkostoitumiseen poliitikkojen kanssa. Järjestön konjakki- ja sikariyksikön hankintapäällikkö Lasse-Maria Varmatila iloitsee määrärahojen kasvusta.

”Nyt saataneen parempaa konjakkia eduskuntaryhmien puheejohtajien kevätriehaan”, hän kertoo.

MTK:n nuoriso-osaston lihakehityksestä vastaava johtaja Joonas Läskiperä taas on varma, että havainnot auttavat kansalaisia palaamaan kunnon ruoan pariin.

”Ehkä ääripäätkin jo ymmärtävät, ettei eläimillä ole halua muuhun kuin ihmisen palvelemiseen. On täysin perusteltua siirtyä puhtaasti lihaperäiseen ruokavalioon ja jättää rehut jäniksille, jotka voidaan sitten ampua”, Läskiperä toteaa.

Seuraavaksi Uolevi Ahonen pyytänee MTK:n ja keskustan mukaansa kevätretkelle Espanjaan tutustumaan härkätaisteluiden jännittävään maailmaan.

Teksti: Ramses Joki, maakuntakirjeenvaihtajaTykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.