Press "Enter" to skip to content

Teknologia

Mies pettyi kotitöiden jakamiseen: “Jouduin käyttämään Exceliä paljon enemmän kuin puolisoni”

Se oli tavallinen toukokuinen lauantai. Silloin Joonas, 30, ymmärsi, että perheen työnjako ei mennyt tasan. Nyt hänen kehittämänsä perhearkisovellus herättää kiinnostusta ympäri maailmaa.

mies kaulaa pitkälle kurkottaen läppärin ääressä kaidinten välistä tulevassa vastavalossa
Tärkeät metatyöt jäävät puolisolta helposti huomaamatta.

“Kun kello lähestyi kahtatoista, olin sekä henkisesti että fyysisesti aivan lopussa”, Joonas kuvailee tuota hänen koko elämänsä mullistanutta vapaapäivää.

“Aivot eivät tahtoneet toimia, silmissä sumeni ja niskani oli aivan jumissa. Kun rupesin miettimään, mitä olin tehnyt koko lauantaiaamun, havaitsin istuneeni läppäri sylissäni sohvalla ja täyttäneeni Excel-taulukkoa lähes kolmen tunnin ajan.”

Kun Joonas oli saanut itsensä ylös, pukenut alushousujensa päälle farkut ja vetänyt ylleen t-paidan, hän ryhtyi keskustelemaan vaimonsa Minjan, 31, kanssa siitä mihin tämä oli kuluttanut aamun tunnit.

“Vaimoni teki paljon vähemmän”

“Koko sinä aikana kun olin käyttänyt Exceliä vaimoni oli ehtinyt vain laittaa pyykkikoneen pyörimään, tarjota aamupalaa kolmevuotiaalle pojallamme, imettää puolivuotiaan tyttäremme, vaihtaa hänelle kahdesti vaipat, tyhjentää ja täyttää astianpesukoneen, tiskata käsin yhden uunivuoan ja kaksi kattilaa, keittää tuttipullot, pestä lavuaarin ja vessanpöntön, puhdistaa lattiakaivon, käydä lähikaupassa ostamassa ruokaa, oleilla lasten kanssa leikkipuistossa ja valmistaa meille sushiaterian.”

“Silti hänellä oli otsaa ehdottaa, että minä voisin iltapäivällä piiskata matot ja imuroida ja pyyhkiä lattiat”, Joonas tuohtuu.

“Kaiken lisäksi hän oli jo vienyt roskat, joista on nimenomaan sovittu, että minä vien ne perjantaisin. Siitä syystä jouduin vielä uudestaan istuutumaan läppärin ääreen ja korjaamaan Excelin kotityötaulukkoamme.”

Tyytymättömyys johti innovaatioon

Sillä välin kun Minja jälleen imetti tyttövauvaa ja luki satua perheen pojalle, Joonas saattoi Excel-laskelmansa ajan tasalle. Kun hän oli taulukkolaskentaohjelmaa käyttäessään pitänyt mikrotauon ja piipahtanut parin tunnin ajan Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Whatsapissa, hän sai idean.

“Jos olisi sovellus, joka suoraan kirjaisi kotitöiden määrät taulukoksi, minun ei enää tarvitsisi kuluttaa niin paljon aikaani tällaiseen metatyöhön.”

“Ja niin siinä kävi, että kun käytin kaikki palkkatöistä vapaat hetkeni koodamiseen ja tuotekehittelyyn, saatoin neljän kuukauden kuluttua esitellä prototyypin ohjelmasta, joka parantaisi parisuhdettani merkittävästi.”

Kiinnostus räjähti heti

Konenäköön, moniantureihin ja magneettipaikannukseen perustuva sovellus taltioi ihmisen sijainnin ja liikkeet kodin työpisteiden lähellä ja mittaa eri tehtäviin kuluneen ajan sadasosasekunnin tarkkuudella.

“Sovellus tietää paikan ja kehon liikkeiden perusteella, ollaanko tyhjentämässä astianpesukonetta, laittamassa ruokaa vaiko pakkaamassa pojan tarhareppua”, Joonas kuvailee.

“Jostain kumman syystä vaimoni muutti lasten kanssa pois täältä juuri ennen sovelluksen valmistumista, joten sen testikäyttö on vielä kesken.”

Jo prototyyppi on kuitenkin herättänyt mittavaa kiinnostusta ympäri maailmaa, etenkin naisten keskuudessa.

“Laitoin kehitystyöstäni linkin Twitteriin ja ainakin kalifornialainen @mary3567489 ja pietarilainen @ekaterina22669564 tykkäsivät siitä heti ja rupesivat seuraamaan minua”, Joonas iloitsee.

Aiheesta muualla:
Keittiöissä, olo- ja makuuhuoneissa pariskuntien kesken kautta maan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.