Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

AVI tutkii: Vakava esimiestyön virkavirhe Koillis-Savon maaseutusairauspiirissä

Useita vuosia samassa yksikössä työskennellyt sairaanhoitajatar joutui turvautumaan paniikkihäiriö-, rytmihäiriö- ja mielialantasaajalääkitykseen jouduttuaan vaarallisen virkarikoksen uhriksi. Rikoksesta epäillään sairaanhoitajattaren lähiesimiestä.

nainen kävelee, tuijottaa kännykkäänsä
Arkistokuvamme esimiestyöskentely ei liity tapaukseen.

Tapahtumat saivat alkunsa aivan tavallisena marraskuun tiistaina. Sairaanhoitajatar oli tullut aamuvuoroon töihin. Esimies käveli sairaanhoitajatarta vastaan työyksikön kanslian ovella ja tervehti tätä nimeltä. Esimies myös kysyi, kuinka edellisen illan iltavuoro oli sujunut.

Esimiehen käytös aiheutti sairaanhoitajattaressa välittömän paniikkireaktion.

“En ole koskaan työurani aikana joutunut tilanteeseen, missä esimies olisi muistanut nimeni. Tilanne tuli minulle täytenä yllätyksenä”, akuuttipsykiatrian osastohoidossa oleva sairaanhoitajatar kertoo.

“En ymmärrä, mitä olen tehnyt ansaitakseni tällaista kohtelua.”

Koillis-Savon maaseutusairauspiirin johtaja Simo Synkkölä sanoo tilanteen olevan valitettava yksittäistapaus.

“Olemme hyvin huolissamme kyseisen esimiehen toiminnasta. Hän on käynyt uudenaikaisen johtamisen koulutuksen, ja soveltaa oppimaansa todennäköisesti nyt liian innokkaasti. Tällainen ei missään nimessä ole organisaatiomme yleinen käytäntö.”

Synkkölä sanoo olevansa huolissaan johtamiskulttuurin muutoksista.

“Mikäli lähiesimies muistaa työntekijöiden nimet, mikä on seuraava askel? Alkavatko lähiesimiehet kysellä työntekijöiden työssäviihtyvyydestä tai yksikön kehittämiseen liittyviä asioita alaisiltaan?”

“Kysymysten esittäminen ja etenkin vastausten kuunteleminen ovat kyseenalaista toimintaa, joka on muusta työstä pois. Työntekijätkin hämmentyvät, kuten tässä valitettavassa tapauksessa voimme huomata.”

satiiriämpäri 2019

AVI tutkii asiaa.

Teksti: Eva Ikonen, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.