Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Kirjoita satiiria ja voita ämpäri!

Oletko satiirisen sutkauttelun tai koomisen koikkelehtimisen Tonava, Niili tai Kemijoki? Nyt on tilaisuutesi! Osallistu Uutissirkuksen suureen Satiiriämpäri 2019 -uutissatiirikilpailuun ja voita!

Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailu
Satiiriämpäri-kirjoituskilpailumme jatkuu 31.12.2018 saakka.

Lue ohjeet ja kirjoita uutissatiiriteksti Uutissirkus-nettijulkaisuumme!

1. Tekstin tulee olla aiemmin julkaisematon ja satiirinen. Se voi olla koominen, humoristinen, ironinen tai itseironinen. Tarkoilla tyylilajimääritelmillä ei ole väliä, kunhan pidät huolta siitä, että tekstisi on hauska, sellainen joka kertoo nykyhetkessä ilmassa olevista aiheista uutismedian tyylillä siten että lukijaa naurattaa.

2. Tekstin pituus on 1000 – 4000 merkkiä. Lyhyemmät tai pitemmät eivät ole mukana kilpailussa.

3. Aihe on vapaa ja saat otsikoida itse.

4. Mikäli kirjoitat päivänkohtaisesta uutisaiheesta, kirjoita mieluusti sellainen teksti, joka kestää aikaa. Eli joka antaa lukijalle oivalluksia vielä viikkoa tai kuukautta myöhemminkin.

5. Tekstit tulee lähettää nettilomakkeellamme. Emme ota kilpailutöitä vastaan muulla tavoin. Voit tietenkin kirjoittaa ensin tekstisi millä tahansa tekstinkäsittelyohjelmalla ja kopioida sen sitten lomakkeellemme. Kirjoita jo tekstinkäsittelyohjelmassa kappaleenjaoksi yksi tyhjä rivi. (Eli älä tee sisennyksiä vaan paina enteriä kaksi kertaa, jotta saat yhden tyhjän rivin kappaleiden väliin.) Muista kirjoittaa otsikko omaan lokeroonsa ennen tekstiä.

6. Täytä lomakkeeseen oikea nimesi ja toimiva sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinuun tarvittaessa eli voittaessasi yhteyttä. Voit käyttää halutessasi salanimeä, mutta julkaisemme vain tekstejä, joiden kirjoittajan oikea henkilöllisyys on tiedossamme.

7. Jos käytät salanimeä, kirjoita se lokeroon oikean nimesi jälkeen ja erota se pilkulla. Keksi sellainen salanimi, joka voisi olla oikean ihmisen nimi. Salanimessäsi tulee siis olla sekä etu- että sukunimi ja sen tulee olla hyvien tapojen mukainen. Älä kuitenkaan ehdota salanimeksesi tunnettujen ihmisten nimiä tai nimiä, jotka ovat erittäin harvinaisia. Säästä myös “Vihtori Lettunen” tai “Jussi Hämäläinen” -tyyppiset sananmuunnokset vaikkapa alan festivaaleille. Pidätämme oikeuden muuttaa salanimiä ilman kirjoittajan suostumusta tai erillistä ilmoitusta kirjoittajalle.

8. Ennen kuin alat kirjoittaa, mieti tuokion verran, mitä ovat uutiset ja mitä on satiiri. Asiasta pääsee melko hyvin jyvälle esimerkiksi lukemalla kaikki Uutissirkuksen vuosien varrella julkaisemat 1341 juttua.

9. Tiivistettynä: Satiiri pyrkii tekemään naurunalaiseksi isoja ilmiöitä. Älä lyö heikompaa, koska se ei ole satiiria vaan kiusaamista.

10. Kun painat lähetä-nappia, samalla vakuutat, että lähettämäsi teksti on sinun oma aiemmin julkaisematon luomuksesi, johon sinulla on kaikki oikeudet.

11. Mikäli hölmöilet taltioimasi materiaalin kanssa, perumme orastavan yhteistyömme ainiaaksi, tulemme käymään luonasi ja syötämme sinulle kotitekoista maksalaatikkoa. Aiheesta (maksalaatikosta siis) enemmän Rehupiikles-yhtyeen kappaleessa Minen tykkää maksaloorasta. Hölmöilyä on esimerkiksi spämmääminen, kilpailulomakkeen tai juttujen käyttäminen markkinointitarkoituksiin tai kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, virusten levittäminen, epätavallinen verkkoliikenne, tykkäysten manipulointi ja kaikenlainen muu tahallinen tihutyöskentely meidän tai lukijoidemme tekniseksi tai taloudelliseksi vahingoittamiseksi.

12. Esiraati valitsee nettisivuillamme julkaistavat tekstit. Emme anna valinnoista tai teksteistä palautetta.

13. Luovutettavat oikeudet: Kisaan valitut tekstit julkaistaan Uutissirkuksen nettisivuilla osoitteessa www.cheatingu.com/uutissirkus. Uutissirkuksella on ajallisesti rajoittamaton oikeus pitää tekstejä esillä internetissä. Mikäli tekstisi tavoittaa nettisivujemme kautta vuoden 2019 loppuun mennessä 150 000 eri kävijää, maksamme siitä 100 euron palkkion. Jos tekstejä julkaistaan muussa muodossa, esim. painettuna, asiasta neuvotellaan erikseen kirjoittajien kanssa.

14. Kilpailuaika käynnistyy torstaina 8.11.2018 ja se päättyy maanantaina 31.12.2018 juuri ennen vuoden vaihtumista eli kello 23.59. Tuon ajankohdan jälkeen palautetut tekstit eivät ole mukana kilpailussamme.

15. Esiraadin karsimat tekstit (enintään 30 kappaletta) julkaistaan Uutissirkuksen nettisivuilla saapumisjärjestyksessä. Uutissirkuksen toimitus hoitaa juttujen kuvittamisen.

16. Voittajan valinta ja palkinnot: Voittaja valitaan Facebook-tykkäysten perusteella. Eniten tykkäyksiä sunnuntaihin 20.1.2019 mennessä saanut teksti on yleisöäänestyksen voittaja. Yleisöäänestyksessä huomioidaan puoleen päivään eli klo 12.00 mennessä annetut tykkäykset.

17. Palkinnot:
1. Palkinto: Yksi sinkkiämpäri
2. Palkinto: Kaksi sinkkiämpäriä
3. Palkinto: Kolme sinkkiämpäriä

18. Kilpailijalla on mahdollisuus anoa luopumista sinkkiämpäreiden vastaanottamisesta ja valita palkinnokseen myös Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2019 -huppari.

19. Kilpailun tulokset julkistetaan Runebergin päivän aattona eli maanantaina 4.2.2019. Mikäli kilpailijalla on mahdollisuus, pyydämme häntä juhlaliputtamaan tuon päivän kunniaksi.

20. Nyt kirjoittamaan: palauta tekstisi Satiiriämpäri 2019 kilpailulomakkeella.

Vaikket osallistuisikaan, niin lue toki kaikki tähän mennessä kisassa julkaistut jutut.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2023 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.