Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Joulupöytä saa uudet perinneherkut

Hyttyshakkeluksen tai sääskimuusin valmistus alkaa jo juhannuksena raaka-aineen keräämisellä.

EU:n elintarvikeasetuksen uusi tulkinta tekee mahdolliseksi hyönteisten entistä vapaamman pääsyn joulupöytään.

Helsingin Kalliossa vastikään avatun trendiravintola Sirinä & Surinan keittiömestari Siiri Saunanporstua kokosi Uutissirkukselle joulusesongin uunituoreen ruokalistan, jossa perinteiset kinkut ja loorat ovat antaneet tilaa terveysvaikutteisille hyönteisproteiineille.

“Monet listan aineksista löytyvät aivan tavallisesta kodista: ruokakomerosta, vaatekaapista tai vintiltä”, Saunanporstua vinkkaa.

Hyönteissyöjän joulumenu

Alkuruuat
Ryöpätyt riisihäröt keittiökoisapedillä
Pilkkimiehen jäähyhmäiset surviaistoukat
Banaanikärpäsliemi

Pääruuat
Joulupukin turkiskuoriaiset glögimarinadissa
Metsästäjän vodkanhuuruiset hirvikärpäset
Lapinkävijän sääskimuusi ohvisoosilla
Puutarhurin väkeväarominen turilasburgeri
Hyttyshakkelus ja verilettuset
Paastoajan hepokattikiusaus
Ylensyöjän heinäsirkkavitsaus

Jälkiruoka ja kahvi
Joulutortut jauhokoisatäytteellä
Surinakärpäset metsäludekiisselissä talon tapaan
Hilpeät pörrääjät vahvassa konjakissa entiseen tyyliin

Elintarvikevirasto Evira pitää joulun uusia perinneruokia tervetulleena avauksena.

“Suomalaisten ravintoketjuun odotetaan nyt lisää pituutta ja leveyttä”, Eviran päivystävä kulinarismi- ja ruokamyrkytysasiantuntija Essi Loivalehto sanoo ja lupaa olla jatkuvassa hälytysvalmiudessa aatonaatosta Tapaninpäivän iltaan asti.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.