Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Maito poistuu maitokaupasta

Useat ruokakaupat aikovat lopettaa ruoan myynnin, jotta ne saavat tilaa nelosoluelle, lonkerolle ja limuviinoille.

kaupan tyhjällä hyllyllä kaksi kahvipakettia
Joulumyynti on vauhdittanut elintarvikkeiden vähentämistä, joten nykyistä vahvemmat alkoholijuomat on helppo sijoittaa hyllyille.

Valikoimamuutoksen valmistelut ovat pisimmällä koillishelsinkiläisessä lähikaupassa, jonka viimeinen elintarvike myytiin varhain iltapäivällä.

“On se kyllä hienoa, että vihdoinkin pääsen kokemaan eurooppalaisemman tunnelman suomalaisen marketin olutosastolla”, arvioi kaupan viimeisen nakkipaketin sekä 24 tölkkiä keskiolutta ostanut Keijo “Kepu” Mäkinen, 56.

Hänen lähikauppansa aikoo luopua kokonaan ruoan, maitotuotteiden ja keskioluen myynnistä. Ensi vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien 5,5 prosentin alkoholijuomat saavat myymälässä tilaa lattiasta kattoon asti.

“Kolmisen kuutiometriä täytyy jättää myyjälle, kassakoneelle, lottokupongeille ja rahapeliautomaateille”, arvioi kauppias Ari-Heikki Virtanen suunnitellessaan vuodenvaihteen jälkeen myyntiin tulevien oluttölkkien esillepanoa.

Kauppa kuuntelee hänen mukaansa asiakkaitaan herkellä korvalla.

“Olemme varautuneet palautteeseen. Mikäli asiakkaamme alkavat jostain minulle tuntemattomasta syystä kaivata ruokaa, pystymme palauttamaan myyntiin yhden maitolaadun, b-luokan lenkkimakkaran, sikanautajauhelihan, banaanit ja kahvin alle puolen vuoden varoitusajalla.”

Kaikki kauppaketjut ovat ottaneet uuden alkoholilain riemuiten vastaan. Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan Rainbow- ja Pirkka-limuviinat, -lonkerot ja -nelosoluet saavat ketjuissa eniten myyntitilaa.Tykkäsitkö jutusta? Tietosuojadirektiivin vuoksi Tykkää-nappula näkyy tämän rivin yläpuolella vain jos olet kirjautunut Facebookiin ja hyväksynyt sen asetusten evästevalikosta valinnaiset evästeet.

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.